Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Medvedev voor tweede keer in loopbaan naar vierde ronde Roland Garros

Daniil Medvedev heeft zaterdag zonder setverlies de vierde ronde van Roland Garros bereikt. De Rus rekende af met de Serviër Miomir Kecmanovic. In het dubbelspel zorgde Matwé Middelkoop voor een stunt, na vijf matchpoints tegen.

De 26-jarige Medvedev werd niet aan het wankelen gebracht op Court Suzanne-Lenglen en trok na amper twee uur aan het langste eind tegen Kecmanovic: 6-2, 6-4 en 6-2. De Rus werd geen enkele keer gebroken en sloeg 41 winners op het Franse gravel. Zijn eerste twee partijen won hij ook in drie sets.

Het is pas de tweede keer dat Medvedev de vierde ronde van Roland Garros haalt. De nummer twee van de wereld voegde zich vorig jaar bij de laatste acht, maar in 2017, 2018, 2019 en 2020 was de eerste ronde het eindstation voor de hardcourtspecialist.

Medvedev is dan ook geen favoriet voor de titel op Roland Garros. De Rus stond al vier keer in de finale van een Grand Slam-toernooi, maar hij schreef vorig jaar alleen de US Open op zijn naam. Dit jaar ging hij op de Australian Open in de eindstrijd ten onder tegen Rafael Nadal na een voorsprong van 2-0 in sets.

Roland Garros is voor Medvedev zijn voorlaatste Grand Slam-toernooi van het jaar, want hij mag volgende maand niet meedoen aan Wimbledon. De organisatie weert alle Russen en Belarussen vanwege de oorlog in Oekraïne.

In de vierde ronde van Roland Garros neemt Medvedev het op tegen de als twintigste geplaatste Marin Cilic of de Fransman Gilles Simon.

Daniil Medvedev is nog altijd zonder setverlies op deze editie van Roland Garros.

Daniil Medvedev is nog altijd zonder setverlies op deze editie van Roland Garros.
Daniil Medvedev is nog altijd zonder setverlies op deze editie van Roland Garros.

Daniil Medvedev is nog altijd zonder setverlies op deze editie van Roland Garros.

Foto: AFP

Middelkoop overleeft vijf matchpoints en stunt in dubbelspel

Andrey Rublev had iets meer moeite dan zijn landgenoot om de achtste finales te bereiken. De nummer zeven van de wereld rekende in een partij van ruim drie uur af met de Chileen Cristian Garin: 6-4, 3-6, 6-2 en 7-6 (11).

In de vierde set leek Rublev zichzelf tekort te doen. De Rus liet op 6-5 twee matchpoints liggen en kreeg in de daaropvolgende tiebreak vijf setpunten tegen, maar sloeg ze allemaal weg. Garin overleefde op 11-10 wederom een matchpoint, maar bij de vierde poging was het alsnog raak voor Rublev.

In de vierde ronde wacht Rublev een krachtmeting met Jannik Sinner, de nummer twaalf van de wereld. De twintigjarige Italiaan was met 6-3, 7-6 (6) en 6-3 te sterk voor de Amerikaan Mackenzie McDonald.

In het dubbelspel bij de mannen zorgde Middelkoop voor een stunt. De 38-jarige Nederlander was met Rohan Bopanna, na drie tiebreaks en vijf matchpoints tegen, te sterk voor het als tweede geplaatste duo Nikola Mektic/Mate Pavic: 6-7 (5), 7-6 (3) en 7-6 (10).