Conor McGregor heeft zondagochtend rond 6.30 uur (Nederlandse tijd) zijn eerste gevecht in de Mixed Martial Arts (MMA) sinds zijn pensioen verloren van Dustin Poirier. In juni 2020 kondigde de Ierse McGregor aan met pensioen te gaan, maar zondag keerde hij terug voor een UFC-gevecht tegen de Amerikaanse Poirier.

In de tweede minuut van de tweede ronde wist de 32-jarige Poirier de 32-jarige McGregor naar de grond te slaan met een reeks klappen in het gezicht, waarna de scheidsrechter een einde maakte aan het gevecht.

"Ik ben blij maar niet verrast", liet Poirier na het gevecht weten. "Ik heb er hard voor gewerkt", aldus de Amerikaan.

McGregor zegt na het gevecht dat hij zich "niet zo op zijn gemak voelde als nodig was". "Ik moet dit van me afslaan en weer terugkomen", aldus de Ier. Desgevraagd zegt hij wel dat er meer van hem te zien zal zijn dit jaar. "Ik heb activiteit nodig."

McGregor en Poirier stonden voor het eerst tegenover elkaar in september 2014. Toen wist McGregor Poirier te overmeesteren binnen de eerste twee minuten van de eerste ronde. Na het gevecht van zondag zei Poirier al dat ze het "misschien nog eens moeten doen".

McGregor hoopt op rematch met rivaal Nurmagomedov

De Ier kondigde afgelopen juni aan een punt achter zijn carrière te zetten. Echter was dit al de derde keer in vier jaar dat hij dit deed, waardoor critici de actie zagen als een marketingstunt. Eind september zei McGregor terug te keren in de ring en dat hij zou gaan boksen tegen de Filipijn Manny Pacquiao. Wanneer dit gevecht zou plaatsvinden is nog altijd onbekend.

Ondertussen hoopt McGregor op een tweede gevecht tegen zijn rivaal Khabib Nurmagomedov. De 32-jarige Nurmagomedov kondigde eind vorig jaar plotseling zijn pensioen aan. De MMA-vechter uit Dagestan had na het overlijden van zijn vader aan zijn moeder beloofd om te stoppen. Desondanks hoopt McGregor op een tweede gevecht tegen Nurmagomedov. Volgens de Ier is dat het gevecht dat fans willen zien.

McGregor en Nurmagomedov stonden in 2018 tegenover elkaar in het best bekeken UFC-gevecht ooit (2,4 miljoen pay-per-views). Na afloop van de titanenstrijd liep de situatie buiten de ring compleet uit de hand (zie video hieronder), wat beide vechters een schorsing opleverde.