Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Max Verstappen wint opnieuw de Grand Prix van Monaco en verstevigt zijn voorsprong

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Formule 1 In totaal won Verstappen dit seizoen al vier van de zes Grand Prix. De Nederlander Nyck de Vries finishte als twaalfde en wist daardoor geen punten te behalen.

Max Verstappen heeft zondag voor de tweede keer de Grand Prix van Monaco gewonnen. Hij bleef de Spanjaard Fernando Alonso (Aston Martin) en de Fransman Esteban Ocon (Alpine) voor en verstevigt zo zijn koppositie in het Formule 1-klassement.

De 25-jarige Verstappen begon op poleposition en bleef van het begin tot het einde van de race aan kop rijden in zijn woonplaats Monaco. Doordat zijn Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez geen punten wist te behalen, vergrootte Verstappen zijn voorsprong van 14 naar 39 punten. De Mexicaan staat tweede in het klassement, maar begon door een crash tijdens de kwalificatie op de laatste plek.

In totaal won Verstappen dit seizoen al vier van de zes grand prix. De Nederlander Nyck de Vries finishte als twaalfde, ook de plek waar hij begon, en wist daardoor geen punten te behalen.