Netherlands

Mats (10) verhuurt laserguns: 'Ik heb mijn verjaardagsgeld geïnvesteerd'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Hij is pas tien jaar oud maar nu al een echte ondernemer. Mats Donkers uit Breda verhuurt laserguns onder de naam 'Game Set Mats' en dat loopt behoorlijk goed. "Het leukste is dat ik mensen met een glimlach naar huis kan sturen."

Mats wil al jarenlang graag geld verdienen. Zijn eigen liefde voor lasergamen brengt hem begin dit jaar op het idee om laserguns te gaan verhuren.

"In februari hebben we de eerste paar klanten gehad", vertelt de jonge ondernemer aan EditieNL. "Door corona konden we even niets meer verhuren. Maar toen de kinderfeestjes weer door mochten gaan, begon het weer te lopen. Het is nu ideaal om te lasergamen: lekker rennen, je bent buiten en je staat ver van elkaar af. Nu gaat het volgens mij heel goed."

Verjaardagsgeld geïnvesteerd

"Hij roept al jaren dat hij geld wil verdienen", zegt ook moeder Jet Donkers. "Wij zeiden dan: ga de auto maar wassen. Maar dat vond hij niet voldoende. Toen hij op het idee kwam om laserguns te verhuren, zijn we gaan kijken of er hier markt voor is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jonas (9) verhuurt zijn Donald Duck-collectie: 'Ik hoop op vijftig abonnees'

De ouders van Mats leggen hem ook meteen uit dat het wel geld kost om een bedrijf te beginnen. Na een rekensom komt hij tot dezelfde conclusie, maar Mats heeft meteen een idee. "Hij heeft voor zijn verjaardag geld gevraagd om erin te kunnen investeren", vertelt Jet.

Meer dan 50 geweren

Met het geld koopt hij een stuk of tien laserguns, inmiddels heeft hij er een stuk meer: 50 gewone geweren en 12 grotere guns. "Hij verhuurt elke week wel een paar keer", zegt Jet. "Afgelopen maandag werden er nog vijftig guns gehuurd door een middelbare school."

Wie de geweren huurt bij het bedrijf van Mats, kan daarmee lasergamen op een eigen locatie. Je hoeft daar dus niet meer voor naar een speciale hal en hebt geen vest nodig: je schiet gewoon op elkaars geweer.

Mats met een van de pakketten die hij verhuurt Mats met een van de pakketten die hij verhuurt

Jet: "Je mag helemaal zelf weten waar je het gaat doen. Veel mensen gaan naar een bos, of de lokale speeltuin. We bieden ook verschillende spelvormen aan."

Veel zelf doen

Jet is trots op haar zoon en noemt hem een echte ondernemer. "Hij wil veel dingen zelf doen. Hij doet zelf de uitleg als mensen de spullen komen ophalen en gaat bijvoorbeeld in winkels vragen of hij er flyers mag neerleggen", vertelt ze.

Daardoor gaat er volgens Mats best veel tijd in zijn bedrijf zitten. "Het schoonmaken is niet altijd even leuk. Dan heb ik net met een vriendje afgesproken maar moet ik eerst die geweren schoonmaken", lacht hij.

Sparen

Toch vindt hij het ontzettend leuk om te doen. "Het leukste is dat ik mensen met een glimlach naar huis kan sturen. Dat mensen na het lasergamen vertellen dat ze het zo leuk vonden... Dat vind ik fantastisch", vertelt hij. En het zakcentje is ook mooi meegenomen: "We hebben net nieuwe guns gekocht en die moet ik nu wel afbetalen. Daarna ga je weer flink verdienen."

"Ik spaar het op, maar als ik iets leuks zie dan heb ik waarschijnlijk genoeg geld om dat te kopen", zegt Mats. "Papa en mama zeggen dat ik voor een auto moet sparen, maar dat duurt nog even!"

Football news:

Toenemende egoïsme en hebzucht is het laatste wat de wereld nu nodig heeft. De vice-voorzitter van de UEFA van de Europese Superliga, Fernando Gomes, sprak zich uit over het idee van een Europese Superliga. Dit is in strijd met alle beginselen van sportieve waardigheid. De League zou een zelfbenoemde club worden voor de bevoorrechten. Ik ben er tegen, omdat de wereld nu geconfronteerd wordt met het grootste probleem van tenminste de vorige eeuw. Het laatste wat de wereld nu nodig heeft is een toename van egoïsme en hebzucht. Naar mijn mening moeten alle bestuursorganen dit idee zeer duidelijk afwijzen, aldus de functionaris. Liverpool, Manchester United, Real Madrid bereiden de Europese Premier League voor. Het lijkt erop dat alles nu serieus is: ze worden gesteund door de FIFA
Juve reageerde op Barca Pro 🐐 : we zullen u een echte brengen in het kamp Nou
Lampard denkt dat Messi beter is dan Ronaldo: Ik kies Lionel vanwege puur, natuurlijk talent
Hij wilde echt football spelen, maar hij wist dat hij geen professional zou worden. Toen schreef hij een boek over zijn favoriete spel
Qua structuur lijken Juve en Barcelona erg op elkaar. Koeman won de zaak en Pirlo legde de tactieken na de match
Alex telles heeft het coronavirus opgelopen
Manchester City heeft het plafond van Guardiola bereikt. Hij is nog steeds de baas dankzij zijn prestaties bij Barca