Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Matchwinner Aké schiet Manchester City langs Arsenal in FA Cup

Door onze sportredactie

Manchester City heeft zaterdagavond de volgende ronde van de FA Cup bereikt door met 1-0 te winnen van Arsenal. Oranje-international Nathan Aké maakte het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor City zich als eerste plaatste voor de achtste finales van het oudste bekertoernooi ter wereld.

Manchester City en Arsenal zijn dit seizoen de best presterende ploegen in de Premier League. Arsenal is koploper met 51 punten, City volgt op de tweede plek met zes punten achterstand.

Voor rust was er geen sprake van een duidelijke bovenliggende ploeg, hoewel City de grootste kans van de wedstrijd kreeg. In de achtste minuut leek topspits Erling Haaland door te kunnen stoten richting het doel van Arsenal, maar doelman Matt Turner kon op het laatste moment redding brengen.

Na rust had City het betere van het spel, maar moest het tot de 67e minuut wachten op de doorbraak. Na een slimme actie van Jack Grealish werd Aké bediend in het strafschopgebied. De Hagenaar bedacht zich geen moment en schoot de bal met rechts geplaatst in de hoek: 1-0.

Hoewel Arsenal in de slotfase nog aandrong en via spits Eddie Nketiah nog een kans kreeg op de gelijkmaker, bleef het 1-0, waardoor de in blessuretijd gewisselde Aké als matchwinner de boeken in gaat.

Manchester City en Arsenal komen elkaar nog twee keer tegen in de Premier League. Op 15 februari wordt de wedstrijd in Noord-Londen afgewerkt; op 26 april staat de wedstrijd in Manchester op het programma.

Bekijk hieronder het winnende doelpunt van Aké.