This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Marokko blijft ook na historisch WK stunten met oefenzege op Brazilië

Door onze sportredactie

Marokko blijft ook na het historische WK voetbal in Qatar stunten. De succesploeg van bondscoach Walid Regragui verraste in de nacht van zaterdag op zondag (Nederlandse tijd) met een oefenzege op Brazilië.

Het Stade Ibn Batouta in Tanger was volgestroomd voor de eerste wedstrijd van Marokko na het WK, waar de 'Leeuwen van de Atlas' geschiedenis schreven met een plek in de halve finales. De ruim zestigduizend fans kregen waar voor hun geld.

Na een opkomst met een schitterende mozaïek en veel gezang opende Sofiane Boufal al vrij snel de score. De aanvaller kreeg na 29 minuten spelen ruimte om uit te halen en liet met een bekeken schot de Braziliaanse doelman Weverton kansloos: 1-0.

Brazilië, dat met onder anderen Vinícius Júnior, Rodrygo en Casemiro zijn sterkste spelers had opgesteld, kwam na rust op gelijke hoogte. Doelman Yassine Bounou, de grote held op het WK, liet zich verrassen door een afstandsschot van Casemiro: 1-1.

Marokko won alsnog dankzij Abdelhamid Sabiri, die tijd minuten voor het einde het winnende doelpunt maakte. Daarmee boekte Marokko zijn eerste zege ooit op Brazilië, dat op het WK teleurstellend in de kwartfinales werd uitgeschakeld. Het kostte bondscoach Tite zijn baan. Een opvolger is nog gevonden. Ramon Menezes neemt voorlopig de honneurs waar.

Bij Marokko maakten de in Nederland geboren Noussair Mazraoui, Hakim Ziyech en Sofyan Amrabat de negentig minuten vol. Zakaria Aboukhlal bleef de hele wedstrijd op de bank. Marokko oefent dinsdag nog tegen Peru.