Netherlands

Marineschip Groningen boekt derde drugsvangst in een maand

Het Nederlandse marineschip Zr. Ms. Groningen heeft voor de derde keer in een maand een drugstransport onderschept in het Caribisch gebied. Het patrouilleschip wist eergisteren samen met de Kustwacht Caribisch gebied een zeilboot met 80 kilo cocaïne aan boord te stoppen.

De teller voor de Groningen staat daarmee op duizend kilo aan onderschepte drugs in september. Eerder werd al van twee boten respectievelijk 455 en 465 kilo cocaïne in beslag genomen.

De Ms. Groningen en de kustwacht spotten eergisteren in de vroege ochtend op de radar een verdachte go-fast boot. Zij zagen vervolgens dat de speedboot tot stilstand kwam naast een zeilboot, die in de buurt van de Groningen lag. De go-fast boot keerde kort daarna terug richting het zuiden.

Drie balen

Twee rubberboten van de Groningen voeren daarop naar de zeilboot voor een controle. Na overleg met de kustwacht is dat schip overgedragen aan een patrouilleboot van het team. Die sleepte het vaartuig naar Curaçao.

Bij een uitgebreide controle in de haven van Willemstad werden drie balen drugs gevonden van in totaal dus 80 kilo. De enige opvarende, een Britse man, is aangehouden. Zowel de drugs als de man zijn overgedragen aan de politie.

Zr. Ms. Groningen is sinds begin juli actief in het Caribisch gebied. Het schip wordt onder meer ingezet voor antidrugsoperaties en bij humanitaire hulpverlening.

Football news:

👏 De hele wereld praat over Khabib ' s vertrek en feliciteert hem met zijn overwinning. Zij eisen de eerste plaats in de waardering voor hem en respecteren de wens om bij zijn familie te zijn hier Conor, Ronaldo, Joe Rogan en anderen
Klopp Pro 2:1 met Sheffield: wint 2:0 of 3:0 komen wanneer je fel vecht in games als deze
Messi herhaalde zijn slechtste zegereeks-6 wedstrijden zonder doelpunten voor Real Madrid
Schalke is 21 opeenvolgende wedstrijden ongeslagen in de Bundesliga en bevindt zich op de voorlaatste plaats
Suarez deelt de eerste plaats in de La Liga goalscoring race met Fati en Paco, met 5 (4+1) punten in 5 wedstrijden
Real Madrid verslaat Barcelona met overwinningen in full-time officiële wedstrijden-97 vs 96
Lampard in de aflevering met Maguire en Aspilicueta: a Clean penalty in favor of Chelsea