Netherlands

Marcouch wil raddraaiers Geitenkamp uit huis zetten: 'We gaan dit niet accepteren'

Gerelateerd

In Roosendaal zijn woensdagavond meerdere mensen aangehouden voor het...

De politie in Roosendaal heeft dinsdag en woensdag vijf mannen aangehouden....

In de Arnhemse wijk Geitenkamp was het in de nacht van dinsdag op woensdag...

Als het aan burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem ligt, worden raddraaiers in de wijk Geitenkamp uit huis gezet en wordt de door hun veroorzaakte schade op de daders verhaald. Dat zei hij in antwoord op vragen uit de Arnhemse gemeenteraad, naar aanleiding van de onrust in de wijk.

In de Arnhemse wijk is het al een week onrustig in de nachtelijke uren; er wordt veel overlast ervaren van mensen die zwaar illegaal vuurwerk afsteken, aldus de politie. In totaal zijn er nu elf arrestaties verricht. De politie sluit nieuwe arrestaties niet uit. Woensdagavond bleef het rustig in Geitenkamp.

Lees ook: Opnieuw vuurwerkoverlast in Arnhem en Roosendaal: meerdere mensen opgepakt

‘Idioot wangedrag’

Marcouch noemde het gedrag van de vuurwerkgooiers woensdagavond opnieuw “onacceptabel” en “idioot wangedrag.” Hij spreekt ook ouders aan, die soms zelfs samen met hun kinderen vuurwerk staan te gooien. “We gaan dit echt niet accepteren. We zijn zeer waakzaam”, aldus de burgemeester. Behalve de politie zijn er ook extra handhavers in de vorm van jongerenwerkers naar de onrustige wijk gestuurd.

Voornamelijk jongeren, maar volgens Marcouch “ook enkele mensen die alleen in leeftijd volwassen zijn”, gooien in de wijk zware knallers zoals cobra’s en nitraten. Ook laten ze vuurpijlen sissend over het wegdek schieten. Her en der worden brandjes gesticht. De jongeren zouden volgens de burgemeester zijn opgestookt door oproepen op sociale media om te reageren op het vuurwerkverbod van het kabinet.

Lees ook: Vuurwerkverbod? Verkoop vlak over de Duitse grens ‘gaat als een malle’

ANP

Football news:

Solskjaer op 3-2 met Liverpool: Manchester United won op hun eigen voorwaarden. Het is een goed gevoel
Hames scoorde 10 (3+7) punten in Everton ' s thuiswedstrijden. Away - 0
Suarez scoorde zijn 12e doelpunt in het seizoen La Liga. Messi heeft 11
Miller op de Manchester United nederlaag: verwoest. Er is geen tweede kans in knock-out voetbal
Game of Thrones acteur op Liverpool: Manchester United zou een jaar geleden vernietigd zijn. John Bradley, die de rol van Sam Tarly speelde in de fantasy-serie Game of Thrones, deelde zijn emoties uit het spel van Manchester United in de vierde ronde van de FA Cup met Liverpool
Ricard Puig: het is een vrij moeilijk seizoen, Ik ben niet gewend om zo weinig te spelen. Scoor met een kop is iets onwerkelijks
Ik bereid me voor op mijn debuut in big football. Ik ben een vrije agent