Netherlands

Marco Borsato legt werk neer door burn-out

Entertainment

14 minuten geleden Aangepast: 2 minuten geleden

Beeld © ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Marco Borsato (53) legt voor onbepaalde tijd werk neer wegens burn-out. Dat heeft Mojo laten weten aan het ANP.

Dit artikel wordt aangevuld.

Marco zit inmiddels alweer bijna dertig jaar in het vak en heeft veel lessen geleerd in die periode. "Zoek altijd naar waar het leven voor jou over gaat. Durf doelen te stellen. Durf ambitie uit te spreken en het vlaggetje ergens te prikken", zei de zanger in gesprek met FunX-dj Fernando Halman voor zijn podcast Real Talk. "Niet te ver zodat je je stukbijt op die ambitie, en dichtbij genoeg om het haalbaar te maken. Vier vervolgens dat succes en prik dan je stokje verder."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tones and I evenaart hitlijstrecord Marco Borsato

Zwartste bladzijde uit zijn carrière noemt hij het faillissement van zijn artiestenbureau The Entertainment Group in 2009. "Ik moest na het faillissement naar huis rijden om aan mijn vrouw Leontine te vertellen dat alles wat ik had gespaard weg was." Zij was die dag zijn grote steun en toeverlaat en pakte een fles champagne. "We beginnen gewoon weer opnieuw, zei ze." Dat was een grote eye-opener voor de zanger. "Uiteindelijk gaat het erom hoe jij besluit naar de wereld te kijken. Hoe dramatisch iets ook is."

RTL Boulevard sprak de zanger een tijdje nog geleden over roem, geld en vrouwen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dochter Marco Borsato is geen klein meisje meer

Marco Borsato mocht een par weken geleden nog als eerste Nederlandse act ooit de Ticket of the Year Award gewonnen van Ticketmaster. De zanger nam de prijs in ontvangst voor zijn serie van vijf concerten in De Kuip afgelopen zomer. De serie shows in de Kuip is Marco's mooiste concertreeks uit zijn carrière geworden. "Zowel technisch als muzikaal was het een zogeheten masterpiece", kijkt hij terug. "Ons doel was om drie generaties bij elkaar te krijgen en dat is gelukt. Dat het dan zo wordt gewaardeerd is het mooiste compliment dat je kunt krijgen", zei hij toen tegen BuzzE.

Tijdens hetzelfde interview gaf hij ook nog aan de toekomst groots te vieren, zo zit hij dit jaar bijvoorbeeld 30 jaar in het vak. "Hoe en wat daar zijn we nu hard over in de weer", zei hij toen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marco Borsato neemt het er flink van in Jachtseizoen

Begin oktober kwam ook aan het licht dat Marco ooit een affaire had met pianiste Iris Hond. De zanger kwam zelf met een verklaring naar buiten nadat weekblad Privé een "sensationeel verhaal" had gepubliceerd. De zanger zei toen vrijwel direct op Instagram dat er inderdaad sprake was van een vriendschap die verder ging dan hij had voorzien en dat het van korte duur was.

Zijn vrouw Leontine was al op de hoogte van de affaire van tien jaar geleden. Wel schreef Marco dat de kwestie privé is en vroeg hij om de privacy van hem, zijn vrouw en hun kinderen te respecteren.

Football news:

In Roemenië, een speciale kampioen: alles werd beslist in de wedstrijd, waarvan het formaat werd gekozen 3 uur voor de fluit
Is dit een gestolen auto? Hoe kom je eraan?. En dit gebeurt regelmatig
Barcelona weigerde te verkopen voor 60 miljoen euro Trinca u, gekocht van Braga voor 31 miljoen. De club rekent op hem
Chelsea zal wedijveren met Everton voor het kampioenschap. Real Madrid is klaar om hem te verkopen
Espanyol vroeg La Liga om de vlucht te annuleren. De Catalanen bevinden zich sinds de vijfde ronde in de degradatiezone
Inter heeft nog niet beslist over Conte ' s toekomst. Alles wordt beslist na de Europa League
Haji nam ontslag als Viitorul ' s coach