Netherlands

Manchester City soeverein aan kop na 3-0 zege in Marseille

Foto: ANP

Op bezoek bij Marseille heeft Manchester City ruim gewonnen. In de Franse kuststad werd het 3-0 voor de Engelsen. Door de overwinning gaat de ploeg van trainer Pep Guardiola soeverein aan de leiding in poule C met zes punten uit twee duels.

Na iets meer dan een kwartier maakte Ferran Torres de 1-0 namens Manchester City. De thuisploeg verspeelde de bal hopeloos rond het eigen doelpunt waardoor middenvelder Kevin de Bruyne zijn Spaanse ploeggenoot in staat stelde simpel te scoren.

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd kreeg İlkay Gündoğan de bal wat gelukkig voor de voeten, en verdubbelde de voorsprong. Tot dan toe was de beste kans van de tweede helft voor de Fransen. Florian Thauvin kreeg de vrijheid om het doel van Manchester City onder vuur te nemen, en zijn poging werd door doelman Ederson met hulp van de paal verijdeld. Niet veel later gooiden de bezoekers de wedstrijd in het slot. Raheem Sterling was het eindstation van een vloeiende aanval en kon vrij voor het doel binnentikken.

Het andere duel in groep C tussen FC Porto en Olympiacos Piraeus eindigde in 2-0. Bij de Portugezen scoorde Fabio Vieira na iets meer dan tien minuten, en volgde de tweede goal pas vlak voor tijd. Dat doelpunt kwam op naam van Sergio Oliveira.

Door de zege bezet FC Porto de tweede plaats in de poule. In punten staan ze gelijk met hun Griekse tegenstander, maar Porto heeft een beter onderling resultaat.

Football news:

Manchester City heeft een tienjarenplan voor Messi voorbereid. Na zijn carrière willen ze hem ambassadeur maken voor de club (The Times). Manchester City werkt aan de ondertekening van de Barcelona striker Lionel Messi. Volgens de Times heeft de Engelse club een tienjarenplan voor Argentinië ontwikkeld. Hij zal worden aangeboden om te spelen voor Manchester City en dan spelen voor een van de negen clubs in de City Football Group. Deze omvatten met name new York city (vs), Yokohama (Japan) en Melbourne city (Australië)
Een Prestonspeler die tweemaal de genitaliën van een tegenstander heeft aangeraakt, kan worden gediskwalificeerd voor 3 wedstrijden
Griezmann over zijn jeugd: Ik heb geprobeerd om in 10 clubs in Frankrijk te komen, maar niemand gaf me een kans
Austin Matthew McConaughey (mede-eigenaar) bereidt zich voor op MLS: alle seizoenskaarten zijn verkocht, hoewel er maar 2 spelers in het team, en het stadion (voor $240 miljoen) is nog steeds in aanbouw
Lineker aan Liverpool: grote lof voor de spectaculaire prestatie van Klopp ondanks blessures; voormalig Engelse striker Gary Lineker deelde zijn emoties van Liverpool 's overwinning op Leicester
Griezmann op de wedstrijd tegen Argentinië op het WK 2018: bood Deschamps 4-4-2 en persoonlijke voogdij over Messi. Hij heeft naar Barcelona en Frankrijk geluisterd en Antoine Griezmann heeft zijn herinneringen aan het WK 2018 en de Euro 2016 gedeeld. Over het WK 2018 was het duidelijk dat je iets groots kunt doen door te kijken naar de intensiteit waarmee ons team trainde. Deschamps belde de spelers om zich voor te bereiden op de wedstrijd tegen Argentinië, en ik stelde voor dat hij te verdedigen op een 4-4-2 manier, waar Konte persoonlijk zal zorgen voor Messi. Deschamps zei: Denk je dat erAttico is. Maar uiteindelijk luisterde hij naar mij (Frankrijk versloeg Argentinië in de 1/4 finale met een score van 4:3-ca. Showsport). Dankzij dit toernooi begon ik herkend te worden in Frankrijk, omdat ze alleen Real Madrid en Barcelona volgen. Ik verloor twee finales in een korte periode (de 2015-16 Champions League finale met Attetico en de Euro 2016 final met Frankrijk-CA. En wilde geen football meer kijken. Ik was niet gerustgesteld door het feit dat ik de beste speler van het toernooi Griezmann zei
Ex - Inter defender Maicon kan naar Sona verhuizen van de winnaar van de Serie D