Manchester City heeft zaterdag een eenvoudige 2-0-thuiszege geboekt op Fulham in de Premier League. Everton kwam niet verder dan 1-1 tegen Burnley.

Manchester City had slechts 26 minuten nodig om op een 2-0-voorsprong te komen tegen Fulham. Eerst schoof Raheem Sterling de bal in de verre hoek na een passje van Kevin De Bruyne en later benutte de Belgische middenvelder een strafschop nadat de Engelse aanvaller gevloerd was.

Het was al de twintigste keer dat Sterling een penalty versierde in de Premier League, waarmee hij recordhouder is.

De ploeg van manager Josep Guardiola boekte de vijfde zege in tien competitiewedstrijden. De achterstand op koplopers Tottenham Hotspur en Liverpool bedraagt drie punten.

Fulham, dat het zonder de geblesseerde Kenny Tete en Terence Kongolo moest doen, staat op de zeventiende plek net boven de degradatiestreep. De Londenaren hebben nog maar één punt meer dan Burnley.

Dominic Calver-Lewin (liggend in geel shirt) werkt de 1-1 binnen voor Everton. (Foto: Pro Shots)

Topscorer Calvert-Lewin maakt elfde treffer van seizoen

Burnley speelde met Erik Pieters op de bank namelijk in eigen huis met 1-1 gelijk tegen Everton. Robbie Brady bracht de degradatiekandidaat al in de derde minuut op voorsprong.

Op slag van rust tekende Dominic Calvert-Lewin voor de gelijkmaker. Het was al de elfde competitietreffer voor de 23-jarige spits, die daarmee topscorer in de Premier League is. Everton blijft na het gelijkspel subtopper.

Bekijk de stand, de uitslagen en het programma in de Premier League