Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Manchester City aangeklaagd voor het overtreden van financiële regels

Door onze sportredactie

De Premier League heeft Manchester City aangeklaagd voor het overtreden van de financiële regels. In totaal gaat het om vier verschillende aanklachten, voor diverse overtredingen tussen de seizoenen 2009/2010 en 2017/2018.

Het is onduidelijk welke straf Manchester City kan krijgen. De Premier League laat weten dat de hoorzittingen achter gesloten deuren gaan plaatsvinden. Volgens Engelse media zou City puntenaftrek riskeren.

In een verklaring van de Premier League staat dat Manchester City zich niet heeft gehouden aan de regel die voorschrijft dat een club "nauwkeurige financiële informatie moet verstrekken die een goed beeld geeft van de financiële positie van de club".

Het is niet de eerste keer dat Manchester City wordt beschuldigd van het overtreden van de financiële regels. De UEFA wilde de club in 2020 twee jaar uitsluiten van Europees voetbal, maar City ging met succes in beroep bij sporttribunaal CAS.

Manchester City is sinds 2008 in Arabische handen. De eigenaren gaven honderden miljoenen uit aan nieuwe spelers en het moderniseren van de accommodatie. City werd sindsdien al zes keer kampioen van Engeland, waarvan vier keer in de afgelopen vijf jaar.

In 2021 bereikte de ploeg van manager Josep Guardiola de finale van de Champions League, waarin Chelsea te sterk was. Bij de huidige nummer twee van Engeland staat Oranje-international Nathan Aké onder contract.