Netherlands

Man verstopt zich in klerenkast voor speciaal politieteam Den Haag

Straf nog niet afgedaan

23 minuten geleden Aangepast: 21 minuten geleden

De hondenbrigade moest eraan te pas komen om de pitbulls van een arrestant in bedwang te houden. Beeld © ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Een man die nog een ton boete had openstaan en 540 dagen de cel in moest, probeerde zichzelf op een wel erg klassieke manier te verbergen voor een speciaal arrestatieteam van de Haagse politie. De agenten vonden hem 'verstopt en opgevouwen' in een kledingkast.

De 48-jarige man, veroordeeld voor het overtreden van de Opiumwet, werd vorige week aangehouden. Het was het tweede optreden dit jaar van het zogeheten EVA-team van de Haagse politie. Dat houdt zich bezig met het opsporen en aanhouden van veroordeelde criminelen die zich aan hun straf onttrekken.

Pitbulls

Het team pakte de afgelopen weken in totaal vijf mannen op. Bij een andere arrestatie moest de hondenbrigade eraan te pas komen om de pitbulls van een 34-jarige gezochte man in bedwang te houden. Ze zorgden ervoor dat de dieren achter gesloten deuren zaten, zodat de man kon worden meegenomen. Hij moet een straf uitzitten van 119 dagen voor bedreiging en verkeersovertredingen.

EVA-team: actief opsporen en aanhouden

De afkorting EVA staat voor 'Executie Vonnissen Afgestraften'. Het EVA-team houdt zich voor de politie-eenheid Den Haag actief bezig met de opsporing en aanhouding van veroordeelden die zich aan hun opgelegde straf proberen te onttrekken.

Veroordelingen voor overvallen, woninginbraken en straatroven hebben bij de opsporing van gesignaleerden voor het team de prioriteit, maar het grijpt ook in bij mensen die schadevergoedingsregelingen en opgelegde boetes niet voldoen.