Netherlands

'Man verdiende ton door regelen 'spookbussen' bij treinuitval'

Een man die vervangende bussen regelde als NS-treinen uitvielen heeft jarenlang samen met busbedrijven geld van de NS opgestreken voor bussen die niet werden ingezet. Dat meldt De Telegraaf op basis van FIOD-dossiers.

De man van 69, S., staat binnenkort voor de rechter. Hij had een nulurencontract bij een touringcarbedrijf dat hoofdaannemer was van twaalf andere busbedrijven. Inmiddels is hij ontslagen.

"Wanneer er door NS bijvoorbeeld twintig bussen werden gevraagd en ik er vijftien kon regelen, dan zei ik tegen het busbedrijf dat hij er zeventien moest opschrijven. Twee extra dus", biechtte hij volgens de dossiers eind vorig jaar op tegen de FIOD. De NS telde de bussen niet, maar betaalde de rekeningen wel.

Contanten

S. en het busbedrijf deelden de opbrengst van de 'spookbussen'. De meeste touringcarbedrijven hebben inmiddels een schikking getroffen met het OM of onderhandelen daarover, schrijft de krant.

Ook de zoon van S., die volgens De Telegraaf destijds bij de politie werkte, moet voor de rechter verschijnen. Hij zou een deel van het geld in contanten hebben opgehaald. In totaal zouden S. en zijn zoon in drie jaar tijd een kleine 100.000 euro voor de niet-ingezette bussen hebben ontvangen.

Controleerbaar

De NS zegt dat de bussen destijds niet werden geteld. "Dat is misgegaan. Maar onze mensen waren bezig om reizigers te helpen", zegt een woordvoerder. "Wij waren allang blij dat er meer bussen reden dan vooraf werd gezegd."

Inmiddels werkt het bedrijf op een andere manier. "Chauffeurs moeten bussen inchecken in een track & trace-systeem. Nu is het controleerbaar."

Football news:

Ronaldo is niet de beste ter wereld, maar hij werkte enorm hard om er een te worden. Hij verdient alles wat hij heeft bereikt.Voormalig AC Milan striker George Weah heeft gesproken over Real Madrid forward Cristiano Ronaldo. Ronaldo is een bewijs van hoe hard werken en passie onverwachte resultaten kan opleveren. Hij is niet de beste in de wereld, maar hij heeft waanzinnig hard getraind en hard gewerkt om er een te worden. Ik ben een fan van Ronaldo omdat hij bescheiden is gebleven en alles verdient wat hij heeft bereikt. Hij vocht om te komen waar hij nu is vertelde Vea La Gazzetta dello Sport. De Portugezen hebben 15 goals gescoord in 14 wedstrijden. De volledige statistieken zijn hier te vinden. Zelfs Ronaldo is woedend over de lagere prijs van de Transfermarkt. En tevergeefs-zoek gewoon uit waar de nummers komen uit
Chelsea heeft de lening van Tomori aan Milaan bevestigd. Er werd gemeld dat hij kan worden gekocht voor 28 miljoen euro
Mbappe wil graag spelen in Real Madrid of Liverpool. Hij denkt veel na over zijn toekomst bij PSG
Raul is de enige kandidaat voor Real Madrid in geval van ontslag van Zidane (As)
Solskjaer over Klopp 's kritiek op Manchester United' s defensieve voetbal: we vielen aan toen we de bal
Mourinho op Liverpool ' s 68 wedstrijden zonder nederlaag thuis: er zijn records die bijna onmogelijk te breken zijn. Tottenham manager Jose Mourinho reageerde op het feit dat de onverslagen wedstrijd van Liverpool gisteren in de thuiswedstrijden van de Premier League werd onderbroken. Onder de Portugezen heeft Chelsea nog geen 86 thuiswedstrijden verloren in de Premier League. Liverpool eindigde met 68 wedstrijden. De records, zelfs de meest onwaarschijnlijke, is in elke sport te verslaan. Maar er zijn een aantal records, kijkend naar welke, je kunt voelen dat het bijna onmogelijk is om ze te verslaan. Om eerlijk te zijn, Liverpool heeft geweldige resultaten geboekt. Het is heel, heel moeilijk om te bereiken wat ze gedaan hebben. Maar de platen die Chelsea onder mij plaatste zijn nog steeds platen. Het zal heel, heel moeilijk zijn om beter te presteren. Felicitaties aan Liverpool voor hun geweldige serie, Ze hebben niet verloren thuis voor een zeer lange tijd Mourinho zei. Liverpool verloor voor het eerst in 69 wedstrijden in de Premier League (en zelfs Burnley). Het team van Klopp moet nog scoren in 2021
Je schrijft over spelletjes met vooringenomenheid. Objectiviteit zou een goed begin voor u zijn. Chelsea manager Frank Lampard reageerde scherp op een van de vragen van de journalist tijdens een persconferentie. Om eerlijk te zijn, Ik denk dat het vertrouwen van de spelers zou worden ondermijnd als ze lezen een aantal van de artikelen die u momenteel publiceren. Ik heb er een paar gelezen. En het soort vooringenomenheid waarmee je altijd schrijft over spelletjes is bijna hetzelfde als proberen om een negatieve reactie te krijgen op sociale media. Ik heb artikelen gelezen toen wij het goed deden en daarin hebt u de situatie ook niet vanuit twee gezichtspunten bekeken. Dus voor een journalist zou objectiviteit een goed begin zijn. Want ik zou me zo voelen als ik de spelers was, na het lezen van uw artikelen zei Lampard. Lampard beantwoordde een vraag van de atletiek over de rol van Petr Cech in het team. In een recent artikel op deze website werd Chelsea beschreven als een gebroken team dat op zijn hoogtepunt is.= = = Chelsea = = = Chelsea staat op de 8e plaats in de Premier League, met 29 punten na 19 wedstrijden. Chelsea heeft problemen, maar in de zomer schitterde de club prachtig op de transfermarkt. Filmgeschiedenis van de Werner onderschepping