Netherlands
This article was added by the user Evelyn Taylor. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Man schiet 10 mensen dood in supermarkt VS, 'racistisch motief'

In de Amerikaanse stad Buffalo (New York) heeft een man in een supermarkt meerdere mensen neergeschoten. Daarbij vielen volgens de lokale politie ten minste tien doden, en raakten drie mensen gewond.

De schutter is aangehouden. Volgens de politie gaat het om een witte man van 18 jaar oud, gekleed in legerkleding en met een zwarte helm op. De politie onderzoekt berichten dat hij vooraf een verklaring heeft verspreid.

Een politiewoordvoerder zegt ook dat hij zijn aanval deels via een livestream heeft uitgezonden op internet, met een camera op zijn helm. Op die beelden zou te zien zijn dat hij zijn auto parkeert bij de supermarkt, en na het uitstappen op mensen begint te schieten.

Voor de supermarkt staat veel politie:

De supermarkt staat in een buurt waar overwegend zwarte Amerikanen wonen. Tijdens een persconferentie zei burgemeester Byron Brown dat de schutter vermoedelijk niet uit Buffalo kwam, en "uren gereisd had" om bij de supermarkt te komen. Een woordvoerder van veiligheidsdienst FBI zegt dat de aanval van de schutter wordt behandeld als 'racistisch gemotiveerd gewelddadig extremisme' en als 'haatmisdrijf'. Een lokale politiechef spreekt van "pure kwaadaardigheid".

"Ik hoorde alleen maar schoten. Schoten en schoten en schoten", zegt een supermarktmedewerker tegen The Buffalo News. "Het klonk alsof er dingen omvielen." Hij verstopte zich met een paar andere mensen in een koelcel.