Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Man overleed nadat de politie hem taserde, Rijksrecherche doet onderzoek

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Taser De politie zou in de nacht van vrijdag op zaterdag een stroomstootwapen hebben gebruikt om een verwarde man onder controle te krijgen. De man werd onwel en overleed in het ziekenhuis.

Een 32-jarige man is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden nadat de politie een taser tegen hem gebruikte. Dat meldt het Openbaar Ministerie. De Rijksrecherche doet onderzoek naar het incident.

Rond 23.15 uur kregen Rotterdamse agenten een melding van een verwarde man die op een voertuig gesprongen zou zijn. Een achtervolging volgde, schrijft het OM, en de politie gebruikte het stroomstootwapen om hem onder controle te krijgen. „Kort hierna werd de arrestant onwel. Hoewel de agenten en gealarmeerde hulpdiensten direct begonnen met reanimeren, overleed de 32-jarige man later in de nacht in het ziekenhuis.” Of de taser ook daadwerkelijk de doodsoorzaak was, moet nog worden onderzocht.

Sinds begin vorig jaar zet de politie tasers landelijk in. Na een driedaagse opleiding mogen agenten het wapen op straat bij zich dragen. Over de invoering was discussie: er zijn zorgen dat tasers gevaarlijker zijn dan de politie doet voorkomen. „Het inzetten van dit wapen kan de gezondheid en de levens van mensen wel degelijk in gevaar brengen”, schrijft Amnesty bijvoorbeeld. De mensenrechtenorganisatie wil onder meer een verbod op het gebruik van stroomstootwapens tegen mensen die wegrennen.

Lees ook De taser komt. Wat zijn de risico’s?