Netherlands

'Man opgepakt voor contact met aanslagpleger Nice'

Buitenland

21 minuten geleden Aangepast: 55 seconden geleden

Politie, brandweer en forensisch onderzoekers bij de kerk Beeld © Splash

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

In Frankrijk is een 47-jarige man aangehouden vanwege de aanslag gisteren in Nice. Hij zou contact hebben gehad met de man die drie mensen doodde in een kerk, melden Franse media op basis van anonieme bronnen.

De man is aangehouden zodat hij verder verhoord kan worden.

In Nice viel een 21-jarige Tunesiër gisterochtend met een mes mensen aan bij een kerk. De man had volgens de autoriteiten een koran bij zich en schreeuwde 'Allahu Akbar' (God is de grootste). De politie schoot hem later neer. De dader zou eerder dit jaar via het Italiaanse eiland Lampedusa naar Europa zijn gekomen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Waarom Frankrijk steeds in het hart wordt geraakt: 'Pure wraak'

Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin zei op de radio dat Frankrijk verwikkeld is in een strijd tegen de ideologie van radicale moslims. Er moet volgens de minister rekening worden gehouden met "andere gebeurtenissen zoals deze verschrikkelijke aanval".

Onthoofding leraar

Frankrijk is de afgelopen jaren meerdere keren opgeschrikt door aanslagen van moslimextremisten. Eerder deze maand zorgde de onthoofding van leraar Samuel Paty al voor geschokte reacties. Hij had spotprenten van de profeet Mohammed laten zien in een les. Ook inwoners van Nice waren al eerder het doelwit. Daar vielen vier jaar geleden 86 doden toen een man op de Franse nationale feestdag met een vrachtwagen inreed op voetgangers.

Football news:

Antonio Conte: ik denk niet dat Real Madrid kan huilen over hun verliezen. Het is grappig dat de media schrijven over hun problemen met het team
Lewandowski over de annulering van de Gouden Bal: zo belangrijk is het niet. Dergelijke Prijzen zijn iets extra -
Salah kan met Atalanta spelen. Hij werd ziek door het coronavirus
Geen nieuws. Ik heb geen idee wie voor Atalanta gaat spelen. Waarom zouden we ze informatie geven? Liverpool manager Jurgen Klopp spreekt voor de Champions League groep fase 4 wedstrijd tegen Atalanta. Over Tiago en andere spelers wier deelname aan de wedstrijd twijfelachtig is geen nieuws. We zullen zien. Ik wil er niet te veel over zeggen, want Ik heb geen idee wie Atalanta op het veld kan zetten. Waarom zouden we ze informatie geven?
Barcelona denkt erover om Garay te tekenen vanwege de blessure van Pique
Pepe verontschuldigde zich voor de rode in de wedstrijd met Leeds: er is geen excuus voor mijn gedrag. Het spijt me zeer dat de middenvelder van Arsenal Nicolas Pepe zich verontschuldigde voor de schorsing die hij verdiende in de wedstrijd van de 9de ronde van de Premier League
Manchester City heeft een tienjarenplan voor Messi voorbereid. Na zijn carrière willen ze hem ambassadeur maken voor de club (The Times). Manchester City werkt aan de ondertekening van de Barcelona striker Lionel Messi. Volgens de Times heeft de Engelse club een tienjarenplan voor Argentinië ontwikkeld. Hij zal worden aangeboden om te spelen voor Manchester City en dan spelen voor een van de negen clubs in de City Football Group. Deze omvatten met name new York city (vs), Yokohama (Japan) en Melbourne city (Australië)