Netherlands

Man krijgt half jaar cel voor smokkelen kinderen uit Indonesië

Een 46-jarige man uit Tiel is dinsdag door de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden voor het smokkelen van twee Indonesische kinderen naar Nederland. Zijn 48-jarige vrouw is vrijgesproken.

De gemeente Tiel trok in 2010 aan de bel bij de Vreemdelingenpolitie nadat de man had geprobeerd de kinderen aan te geven bij de burgerlijke stand. Hij kon niet aantonen dat hij de biologische vader was. Zelf zei hij aanvankelijk dat hij een tweeling had verwekt bij een vrouw in Indonesië, die overleden zou zijn. Uit DNA-onderzoek bleek dat de man niet de biologische vader is en dat de kinderen evenmin broer en zus van elkaar zijn. De papieren die waren overgelegd bij de ambassade en de gemeente Tiel, bleken te zijn vervalst.

De rechtbank noemt de verklaringen van de man „ongeloofwaardig en onaannemelijk” en veroordeelt hem voor valsheid in geschrifte, het bezit van valse reisdocumenten en de smokkel van twee kinderen vanuit Indonesië naar Nederland. De man is vrijgesproken van illegale adoptie, omdat dit feit is verjaard. De rechtbank spreekt de vrouw vrij „omdat niet kan worden bewezen dat zij wist dat de gebruikte documenten vals waren”.

Tegen beiden had het OM een celstraf van vier jaar geëist. De rechtbank komt uit op een straf van twaalf maanden voor de man. De straf is verminderd met de helft, omdat de zaak bijna acht jaar heeft geduurd. De rechtbank verwijt de man dat hij de gangbare procedures voor legale adoptie heeft omzeild. „Als gevolg hiervan weten de kinderen niet wat hun afkomst is.” De kinderen hebben inmiddels een verblijfsvergunning.

Football news:

Pogba en Mctominay zullen niet met Southampton spelen vanwege blessures
Chalhanoglu zal naar Manchester United verhuizen in de zomer van 2021 (Christian Falk). AC Milan middenvelder Hakan Chalhanoglu kan een Manchester United speler worden. De kans dat de 26-jarige aan het begin van het seizoen 2021/22 tot de Engelse club zal toetreden, is 90%, schrijft Sempre Milan, verwijzend naar exclusieve informatie van Sport Bild journalist Christian Falk. AC Milan is te laat met de onderhandelingen over een nieuw contract met de speler en zijn huidige overeenkomst loopt af in juni 2021. Çalhanoğlu heeft dus sinds januari het recht om met andere clubs te onderhandelen. Volgens onze informatie hebben de eerste onderhandelingen tussen Manchester City en Chalhanoglu over de overgang naar 2021 deze zomer al plaatsgevonden. Zij bevonden zich toen in een vergevorderd stadium. Dit werd ondersteund door het feit dat Milan ' s management Juventus afwees, die kort voor het transfervenster in de zomer van 2020 Chalhanoglu wilde tekenen. Op dit moment hebben we het over het salaris dat de speler zal ontvangen. Het feit dat chalhanoglu een vrije agent zal zijn, is een groot voordeel voor hem zei Falk. Dit seizoen maakte de speler 8 optredens voor AC Milan in de Serie A en maakte één assist. De volledige statistieken zijn hier te vinden
Benzema, Carvajal, Ramos en Valverde zullen niet spelen met Alaves als gevolg van blessures
Ronaldo speelt niet tegen Benevento. Volgens journalist Gianluca Di Marzio zal Juve striker Cristiano Ronaldo morgen niet deelnemen aan deze wedstrijd, omdat de hoofdcoach van het team Andrea Pirlo besloten heeft om hem te laten rusten
Alaba ' s agent wil een gesprek beginnen met Chelsea en PSG in Januari
Klopp op de kalender van de Premier League: wat ik ook zeg, het zal niet helpen. Verspilling van tijd
Barcelona bracht hulde aan Maradona met een minuut stilte voor de training