Netherlands

Man die uit het water werd gered bij Amsterdams strand overleden

De man die gisteren uit het water werd gehaald bij het strand van IJburg is overleden in het ziekenhuis, meldt AT5. Het gaat om een 40-jarige man uit Hoofddorp.

Gisteravond sloegen vrienden van de man rond 18.30 uur alarm, toen hij na een poos zwemmen maar niet uit het water kwam, schrijft NH Nieuws. Duikers van de brandweer zochten met een politieboot het water af. Ook werd een menselijke ketting gemaakt om de man te vinden. Volgens een omstander werd hij na 25 minuten gevonden, waarna hij op het strand is gereanimeerd. Hij overleed later in het ziekenhuis.

Op hetzelfde strand werd eerder die dag een lichaam gevonden bij het water. Een zwemmer ontdekte 's ochtends dat er iemand in het water lag. Diegene bleek nergens meer op te reageren. Volgens getuigen gaat het om een jonge vrouw.

Vanwege deze twee incidenten besloot burgemeester Halsema het strand op IJburg te sluiten, inclusief de horecagelegenheid die daar zit. "De komende dagen nemen we de tijd om te kijken hoe het zit met de veiligheid daar," zegt een woordvoerder van de burgemeester.

Football news:

Barcelona 's Interesse in Isak nam toe na Koeman' s benoeming. Larsson heeft een hoge dunk van de speler (Mundo Sebortivo)
Manuel Pellegrini: als je tegen Real Madrid en var speelt, is het te veel
PSV en Porto zijn geïnteresseerd in Barcelona middenvelder PUC. Volgens Mundo Deportivo willen PSV en Porto de club niet verlaten. De speler zelf is van plan om in de club te blijven en te vechten voor een plaats in het team. Puig heeft onlangs de Catalaanse directie op de hoogte gebracht van zijn onwil om Barca te verlaten, ondanks het feit dat hoofdcoach Ronald Koeman hem adviseerde om te vertrekken in bruikleen. De statistieken van de 21-jarige Spanjaard zijn hier te vinden
Puyol over Barcelona: als we het kampioenschap willen winnen, moeten we zeer goed presteren
Schalke heeft Wagner ontslagen. Het team heeft de Bundesliga niet meer gewonnen sinds januari
Iacini op 3:4 met Inter: zelfs een gelijkspel zou een oneerlijk resultaat, gezien hoeveel kansen Fiorentina maakte
Ramos Pro 3:2 met Betis: de scheidsrechter deed zijn best en deed niets met opzet