Netherlands
This article was added by the user Camila Hill. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Man die Rutte wilde ophangen, krijgt taakstraf van 80 uur

Een man uit Duizel heeft een taakstraf van 80 uur gekregen, omdat hij volgens de politierechter in Den Bosch premier Mark Rutte met de dood heeft bedreigd. Hem wacht bovendien drie maanden cel wanneer hij zich weer misdraagt.

Het Openbaar Ministerie had hoger ingezet, maar volgens de politierechter is de kans op herhaling klein. Ook wordt rekening gehouden met de persoonlijke omstandigheden van de geboren Amsterdammer.

'Rutte verdiende een nekschot'
De 52-jarige man dacht aan veroordeling te kunnen ontkomen, omdat volgens hem iemand anders via zijn account Rutte angst heeft aangejaagd. Hij dreigde opgehangen te worden en verdiende ook een nekschot te krijgen, zo klonken enkele waarschuwingen aan het adres van het mikpunt. Ook werd de minister-president een psychopaat genoemd.

Tijdens de eerste zitting, een tijdje geleden, hing de man uit Duizel een onsamenhangend en ongeloofwaardig verhaal op. Desondanks stemde de rechter in met zijn verzoek om de vermeende echte bedreiger op te sporen. Deze man, die als bijnaam mug heeft, en de nu veroordeelde Duizelnaar kennen elkaar uit de Amsterdamse kraakwereld.

LEES OOK: Man uit Duizel die ervan droomde Rutte op te hangen schuift alles op 'Mug'