Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Man die kinderen aanviel met mes in Annecy vervolgd voor poging tot moord

Door onze nieuwsredactie

De 31-jarige man die donderdag met een mes mensen aanviel op een kinderspeelplaats in een park in Annecy in Frankrijk, is zaterdag verhoord door twee onderzoeksrechters en wordt van poging tot moord beschuldigd. De toestand van de zes gewonden, onder wie een 22 maanden oud kind uit Nederland, is stabiel.

Procureur Line Bonnet heeft gezegd dat de man in voorlopige hechtenis is genomen op verdenking van poging tot moord en gewapend verzet. Hij heeft geen verklaring afgelegd.

De gezondheid of toestand van de verdachte staat voorlopige hechtenis niet in de weg. Hij werd in een zwarte politieauto naar de onderzoeksrechters gebracht en moest door agenten gedragen worden omdat hij niet meewerkte.

Hij was bij het plegen van de misdaden gewapend met een "opvouwbaar mes", droeg een kruis en had twee christelijke afbeeldingen bij zich, aldus Bonnet. Hij was, zoals eerder bekendgemaakt, niet onder de invloed van drugs of alcohol.

De Syriër was als in Europa erkende vluchteling legaal in Frankrijk. Een psychiater en politiemensen hebben vooralsnog de man niet kunnen bewegen iets te zeggen, melden Franse media. Hij zou zich voortdurend tegen bewakers verzetten. Over het motief van de man is niets bekend.

Man werd vaak gezien in de buurt van park

Hij verwondde zes mensen ernstig onder wie vier kleine kinderen. Het 22 maanden oude Nederlandse meisje werd donderdag snel naar een ziekenhuis in Genève gevlogen. Twee kinderen en een volwassene raakten levensgevaarlijk gewond.

De aanvaller is al circa tien jaar geleden in Zweden als vluchteling erkend en is met een Zweedse vrouw getrouwd geweest. Hij heeft geen Zweedse nationaliteit verworven. Hij is gescheiden en heeft vorig jaar geprobeerd ook in Frankrijk een vluchtelingenstatus te bemachtigen, maar dat werd volgens Franse media begin deze maand afgewezen.

De man was voor de aanval twee maanden lang vaak gezien in het park aan het Meer van Annecy in het centrum van de gelijknamige stad.