Netherlands

Man (19) uit Breda gepakt voor platleggen van overheidssites

BREDA - Een 19-jarige man uit Breda is opgepakt omdat hij de websites MijnOverheid.nl en Overheid.nl heeft platgelegd door het uitvoeren van DDoS-aanvallen. De man werd door een arrestatieteam uit zijn huis gehaald in de Ahornstraat in Breda, in de wijk Tuinzigt. De aanvallen werden uitgevoerd op 19 maart. De sites waren daardoor uren uit de lucht. Overheid.nl werd toen in verband met de coronacrisis veel bezocht.

Bij een DDoS-aanval worden servers van een website bestookt met dataverkeer. Hierdoor kunnen de servers bezwijken. Bezoekers kunnen de website dan niet meer bereiken. De aangehouden Bredanaar wordt ervan verdacht vitale berichtgeving in gevaar te hebben gebracht.

“Door een website als deze plat te leggen, ontneem je burgers toegang tot hun persoonlijke gegevens en belangrijke overheidsinformatie. Zeker nu de coronacrisis bij veel mensen voor extra onzekerheid en een grote informatiebehoefte zorgt, nemen we dit hoog op. We willen mensen en bedrijven beschermen en het cybercriminelen steeds moeilijker maken om een DDoS-aanval uit te kunnen voeren”, aldus Jeroen Niessen hoofd van het cybercrimeteam van de politie Midden-Nederland.”

Football news:

Barcelona heeft de streaming service Barça TV+gelanceerd
In het netwerk verschenen foto ' s van de nieuwe gastvorm Arsenal. De textuur lijkt op marmer
Terugkomen van een verwonding is altijd moeilijk, een beetje eng
Alexander Zinchenko: trainen in Manchester City is gewoon moord. Mensen vechten voor een plek in de rij
Antoine Griezmann: het winnen van La Liga en de Champions League met Barca is een droom. Ik wil graag mijn carrière in de VS afmaken
Ik denk niet dat Ousmane Barcelona zal verlaten
Echt geïntensiveerd in de onderhandelingen over Kamwenge. De club wil in de zomer voor Rennes tekenen