Netherlands

Man (19) uit Breda gepakt voor het platleggen van websites van de overheid

BREDA - Een 19-jarige man uit Breda is opgepakt omdat hij de websites MijnOverheid.nl en Overheid.nl heeft platgelegd met DDoS-aanvallen. De man werd door een arrestatieteam uit zijn huis gehaald in de Ahornstraat in de wijk Tuinzigt in Breda. De aanvallen werden uitgevoerd op 19 maart. De sites waren daardoor uren uit de lucht. Overheid.nl werd toen in verband met de coronacrisis veel bezocht.

Bij een DDoS-aanval worden servers van een website bestookt met dataverkeer. Hierdoor kunnen de servers bezwijken. Bezoekers kunnen de website dan niet meer bereiken. De aangehouden Bredanaar wordt ervan verdacht dat hij vitale berichtgeving in gevaar heeft gebracht.

“Door een website als deze plat te leggen, ontneem je burgers toegang tot hun persoonlijke gegevens en belangrijke overheidsinformatie. Zeker nu de coronacrisis bij veel mensen voor extra onzekerheid en een grote informatiebehoefte zorgt, nemen we dit hoog op. We willen mensen en bedrijven beschermen en het cybercriminelen steeds moeilijker maken om een DDoS-aanval uit te kunnen voeren”, zegt Jeroen Niessen hoofd van het cybercrimeteam van de politie Midden-Nederland.”

Football news:

Mourinho over transfers: ik zou willen dat Tottenham redelijk is en niet veel geld uitgeeft
Mario verlaat het Team na 30 juni. De club kon de huurovereenkomst niet verlengen tot het einde van het seizoen
PSG bood 55 miljoen euro plus bonussen voor Icardi. Inter wil 60 miljoen zonder bonussen
Zenit heeft geen contact met me opgenomen
De Fans van Pilsen hingen rond in het autotheater: keken naar de gastwedstrijd, vierden de herstart en de overwinning
Spelers en coaches van de club uit Californië bellen de fans elke dag: gefeliciteerd, advies en gewoon kletsen. Heel oprecht
Lampard zal de terugkeer van de speler bespreken met Konte, maar de club zal de Fransman niet onder druk zetten