Netherlands

Magische felroze lucht boven Hoek van Holland en Westland: 'Alien-invasie in 3, 2, 1'

In de regio Hoek van Holland en het Westland waanden mensen zich donderdagavond in een Disneysprookje. Of hebben buitenaardse wezens eindelijk onze aarde bereikt? De hemel kleurde felroze en veel mensen vragen zich af hoe dat kan.

Twitteraar ‘SchizoDuckie’ gooit het op kernwapens. “Okay, wie is er met tactical nukes aan het spelen in #hoekvanholland”, vraagt hij zich af. “Alien invasion in 3…2…1…”, reageert iemand anders.

Felroze hemel

De meest indrukwekkende foto is gemaakt door Marin. Op zijn foto, gemaakt vanuit het Westland, lijkt de gehele hemel felroze gekleurd. In de reacties vragen mensen zich af wat voor natuurfenomeen ze gemist hebben.

Maar… wat veroorzaakt die roze lucht?

Sommige bewoners in de regio Westland weten beter. Zij hebben dit al wel vaker meegemaakt, een knalroze lucht. Volgens hen komt het door het LED-licht van de vele kassen in die regio.

Tuinders kiezen steeds vaker voor gekleurde ledlampen om de planten in hun kassen beter te laten groeien, meldde het AD eerder al. De combinatie van traditioneel oranje licht met een nieuwe paarse variant geeft soms een sprookjesachtige uitstraling aan de Westlandse hemel. Het wordt ook wel het ‘Westerlicht’ genoemd, naar het groene Noorderlicht dat voornamelijk te zien is in Scandinavië.

Foto bovenaan het artikel: @Marinvc

Football news:

Klopp op firmino: het Team is een orkest, en Bobby speelt er 12 instrumenten in. Hij is belangrijk voor ons.Liverpool manager Jurgen Klopp heeft veel gesproken over striker Roberto Firmino. Het was altijd belangrijk voor Bobby om te scoren. Dit is een perfecte footballspeler. Een voetbalteam is als een orkest. Om te spelen hebben we mensen nodig die verschillende instrumenten kennen. Sommigen van hen zijn luider, sommige Spelen rustiger, maar ze zijn allemaal belangrijk voor het ritme. Bobby is waanzinnig belangrijk, alsof hij 12 instrumenten in ons orkest speelt. Het is erg belangrijk voor ons ritme. Godzijdank kunnen we zonder hem spelen zonder verlies, maar het is geweldig om hem op het veld te hebben. Ik geef niets om Bobby, maar soms helpt het scoren van een doelpunt. Dit doel was erg belangrijk. Ik vond de reactie van de jongens het leukst. Natuurlijk vieren we altijd doelen, maar de reactie op dat doel was erg emotioneel, want de spelers lezen zeker de pers. Helaas zagen ze de kritiek. Dus we waren erg blij toen hij scoorde. Het was het juiste om te doen. Je weet hoe belangrijk hij voor ons is, dus ik hoef er niet eens over te praten, zei Klopp. Liverpool vierde Firmino ' s doel met het hele team. Roberto had een moeilijke start voor het seizoen-maar hij overwon verschrikkelijk ongeluk
Antonio Conte: ik denk niet dat Real Madrid kan huilen over hun verliezen. Het is grappig dat de media schrijven over hun problemen met het team
Lewandowski over de annulering van de Gouden Bal: zo belangrijk is het niet. Dergelijke Prijzen zijn iets extra -
Salah kan met Atalanta spelen. Hij werd ziek door het coronavirus
Geen nieuws. Ik heb geen idee wie voor Atalanta gaat spelen. Waarom zouden we ze informatie geven? Liverpool manager Jurgen Klopp spreekt voor de Champions League groep fase 4 wedstrijd tegen Atalanta. Over Tiago en andere spelers wier deelname aan de wedstrijd twijfelachtig is geen nieuws. We zullen zien. Ik wil er niet te veel over zeggen, want Ik heb geen idee wie Atalanta op het veld kan zetten. Waarom zouden we ze informatie geven?
Barcelona denkt erover om Garay te tekenen vanwege de blessure van Pique
Pepe verontschuldigde zich voor de rode in de wedstrijd met Leeds: er is geen excuus voor mijn gedrag. Het spijt me zeer dat de middenvelder van Arsenal Nicolas Pepe zich verontschuldigde voor de schorsing die hij verdiende in de wedstrijd van de 9de ronde van de Premier League