Netherlands

Maandenlange storing bij NS: OV-fietsen niet gefactureerd

Door een technische storing bij de NS hebben klanten maandenlang niet betaald voor het gebruik van onder meer een OV-fiets. Het gaat om de periode maart tot en met juli. Klanten hebben een mail gekregen van de NS dat de kosten nu met terugwerkende kracht gefactureerd worden.

"Het gaat om alle reizigers die op rekening rijden en tussen maart en juli gebruik hebben gemaakt van deur-tot-deurdiensten, zoals OV fietsen en stallen op rekening", zegt een woordvoerder van de NS. Dat zijn 100.000 klanten. De gegevens van die reizen zijn wel geregistreerd, maar de storing zat hem erin dat die gegevens niet zijn ingeladen in het systeem van de NS, waardoor er geen facturen uit zijn gestuurd, zegt de woordvoerder.

Een miljoen euro

De NS heeft hierdoor in totaal 1 miljoen euro niet gefactureerd. Dat komt neer op gemiddeld een tientje per persoon. "Normaal gesproken valt het snel op als er zoiets gebeurt, want dan zie je een afwijking in de omzet en het aantal gefactureerde diensten", zegt de woordvoerder. "Maar dit gebeurde tijdens de lockdown, en toen zagen we over de hele linie een enorme daling in het aantal gefactureerde diensten." In augustus is de storing alsnog ontdekt.

In de mail biedt NS excuses aan voor het ongemak. "We vinden het heel vervelend, en gaan ook evalueren wat we ervan kunnen leren zodat dit niet nog een keer gebeurt. Maar mensen hebben er wel gebruik van gemaakt, dus we hebben een gegronde reden om het alsnog te factureren."

Football news:

Metz forward Gyan is de beste speler in Ligue 1 in September. Hij is de leider van de goalscoring race
Miranchuk kan in bijna elke club ter wereld spelen. Ex-middenvelder Loko Drozdov over Atalanta nieuwkomer
Bale op Tottenham start: ik ben nog niet helemaal klaar. Ik probeer in vorm te komen
Ex-Barca coach Sethien kan het overnemen in Palmeiras
Fonseca ongeveer 2:1 met jonge jongens: gaf een pauze aan sommigen. Nu Roma zal zich richten op Milaan
Hoogtepunt van de maand: de Rangers vooruit scoorde van 50 meter (het verste doelpunt in de geschiedenis van de Europa League). Gerrard zegt dat hij nog nooit iets mooiers gezien heeft dan pure waanzin
Mourinho op 3:0 met LASK: moeilijke tegenstander, maar Tottenham speelde zo dat de overwinning leek gemakkelijk