Netherlands
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Lynk & CO zet vizier op miljoenste auto

Lynk & Co

Het is nog maar vijf jaar geleden dat Volvo en moedermerk Geely het fonkelnieuwe merk Lynk & Co oprichtten. Hoewel de betiteling ‘nieuweling’ terecht van toepassing is, verwacht het management van Lynk & Co over twee jaar al zijn miljoenste auto af te zetten.

De directie van Lynk & Co verwacht over twee jaar een miljoen auto’s te hebben verkocht. Dat is een ambitieuze doelstelling. Zeker wanneer je weet dat de fabrikant in zijn eerste vijf jaar op slechts de helft van het verkoopvolume zit. Het zustermerk van Volvo verkocht tot op heden zo’n 540.000 auto’s.

5_01Sport

Nieuwe markten

Lynk & Co breidt in razendsnel tempo zijn afzetmarkten uit. Het merk kwam als eerste in China uit en is inmiddels ook in Europa leverbaar. Binnenkort breidt de fabrikant zijn afzetgebieden verder uit en arriveert het label van het Chinese Zhejiang Geely Holding Group Co. in meerdere Aziatische landen, alsmede onder andere Kuwait en Israël. Ook in de Verenigde Staten wordt het merk actief. Op de nieuwe markten brengt het de producten volgens het abonnementsconcept en autodelen op de markt.