Netherlands

Lufthansa lijdt 1,5 miljard verlies, bijna 700.000 euro per uur

Duizelingwekkend slechte cijfers

3 minuten geleden Aangepast: 58 seconden geleden

Lufthansa parkeerde eind juli 2020 enkele vliegtuigen op Airport Twente vanwege de coronacrisis. Beeld © ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van

Het Duitse luchtvaartbedrijf Lufthansa heeft net als concurrent Air France-KLM een kwartaal achter de rug met duizelingwekkend slechte cijfers. Het bedrijf leed een verlies van 1,5 miljard euro, omgerekend komt dat neer op 683.608 euro verlies per uur in de maanden april, mei en juni. 

In die periode daalde de omzet met 80 procent van 9,5 miljard tot 1,9 miljard. De reden is dat er nauwelijks gevlogen werd en er bijna geen passagiers meer werden vervoerd. 

Het aantal vluchten zakte met 94 procent in tot ruim 18.000. En in plaats van bijna 40 miljoen passagiers, bracht Lufthansa 1,7 miljoen mensen naar hun bestemming. In vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar is dat een daling van 96 procent.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lufthansa kan negen miljard aan noodsteun bijschrijven op zijn rekening

Geld terug

Al die passagiers die niet vlogen eisten wel hun geld terug. En dat zorgde ervoor dat er veel geld uit het bedrijf verdween. In het tweede kwartaal ging het om ongeveer 1 miljard, omgerekend 459.706 euro cash per uur dat het bedrijf uitvloog. In juli kwam daar nog 1 miljard bij, meldt Lufthansa.

Het bedrijf heeft daarom ook noodsteun van de Duitse overheid toegezegd gekregen, van 9 miljard euro in totaal. Daarvan is al 2,3 miljard euro overgemaakt. De Duitse staat heeft in ruil voor de noodsteun een belang van 20 procent in het bedrijf gekregen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Air France-KLM: nog 1,6 miljard terugbetalen aan klanten

22.000 banen op de tocht

Het bedrijf ontkomt er ondanks de noodsteun niet aan om zelf ook in de kosten te snijden, want het verwacht pas in 2024 weer op het niveau te zijn van voor de coronacrisis. Er zal daarom gereorganiseerd worden.

In het hele bedrijf worden er 22.000 banen geschrapt, en gedwongen ontslagen zijn daarbij niet de voorkomen. Verder wordt de vloot afgeslankt en zullen 100 toestellen verdwijnen, maakte Lufthansa begin juli al bekend. 

Concurrent Air France-KLM gaat ook snijden in het personeelsbestand. Het plan is om in totaal zo'n 12.500 voltijdsbanen te schrappen, 5000 bij KLM en 7500 bij Air France.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zo wil Air France-KLM de coronacrisis te lijf

Football news:

Messi is nog steeds aan de top. Met zulke spelers moeten we hopen dat ze niet de beste dag hebben
De cijfers van Robert Lewandowski, die niet alleen de locomotief
Wie wordt de topscorer in de Champions League? Lewandowski of Holand? Weet u wie de topscorer van de Champions League wordt?
La Liga President over het vertrek van Ronaldo en Neymar: het is beter om te vertrekken vanwege belastingen dan vanwege iets anders
Kane en Son gaven elkaar 29 assists in de Premier League. Alleen Lampard en Drogba (36) deden het vaker Tottenham Striker Harry Kane maakte een assist voor teamgenoot Son Heung-Min
Veron over Messi: spelen in Barca geeft hem ongemak
Mitryushkin op weg naar Fortuna: Duitsland is een land van goal Keepers. Ik kan hier veel leren, nieuwkomer van Fortuna Anton Mitryushkin deelde zijn emoties door zich bij een nieuwe club aan te sluiten. Ik ben blij en dankbaar om deel uit te maken van deze grote club en om de volgende stap in mijn ontwikkeling hier te kunnen zetten. Duitsland is een land van goal Keepers, dus ik weet zeker dat ik hier veel kan leren. Toen ik hier vorige week trainde, merkte ik de aangename sfeer in het team. Dus ik dacht niet twee keer na toen mij deze kans werd geboden, zei de Rus