Netherlands

Ludieke Marktplaats-advertentie: peer te koop voor 375.000 euro

Kunstwerk

30 minuten geleden Aangepast: 5 minuten geleden

De peer is 'te koop' via Marktplaats Beeld © Marktplaats-verkoper K. Bos

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Je kunt appels niet met peren vergelijken. Of wel natuurlijk, dacht deze Marktplaats-verkoper. Onder het mom van 'je kunt het altijd proberen', plakte hij een peer met ducttape vast op de muur en zette het 'kunstwerk' te koop voor 375.000 euro.

De advertentie is een reactie op het kunstwerk van kunstenaar Maurizio Cattelan, die graag provoceert met zijn werk. Hij plakte onlangs met ducttape een banaan vast op een muur.

Opgegeten

Meerdere bezoekers van een beurs in Miami kochten het kunstwerk, wat hem 120.000 dollar opleverde. Een bezoeker heeft de banaan inmiddels opgegeten, maar op de beurs hangt inmiddels alweer een nieuwe.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bezoeker kunstbeurs VS eet banaan van 120.000 dollar

De persoon achter de Marktplaats-advertentie vertelt dat het om een grapje gaat. "Toen ik vanochtend aan het opruimen was, lag er nog een rol ducttape op tafel en stond er een fruitmand in de buurt. Toen dacht ik: weet je wat, ik plak dat ding gewoon op de muur. Mijn vrouw en kinderen moesten erom lachen."

'Idioterie ten top'

Hij besloot er een foto van te maken en het kunstwerk op Marktplaats te zetten. "Ik dacht: wat die kunstenaar kan, kan ik ook. Ik vond de nieuwsberichten over de verkochte banaan idioterie ten top."

Echt storm loopt het nog niet: de advertentie is nog maar weinig bekeken en de verkoper zegt vooralsnog geen serieuze bedieningen te hebben gekregen. "Maar ik weet zelf ook wel dat er niemand zoveel geld voor mijn peer gaat betalen, want het is een belachelijke vraagprijs."

Maar waarom eigenlijk dan een peer en geen banaan? "Deze peer lag voor het grijpen. Bananen zijn makkelijker te eten, maar peren zijn lekkerder."

Football news:

Sandro Tonali: Zlatan is een voorbeeld voor Milaan en een idool voor iedereen
PAOK FC heeft striker Colak getekend. Hij stond vorig seizoen in de top 3 voor doelpunten in de Kroatische competitie
Stan Collymore: bale in Tottenham is een zet voor losers. Stan Collymore, voormalig Liverpool striker, vergeleek het transferbeleid van de Rods en Tottenham. De ondertekening van Tiago Alcantara door Liverpool en Gareth Bale door Tottenham vorige week is een duidelijk voorbeeld van de kampioenen die de ene kant op gaan en de andere kant op gaan. Tiago had geen verbinding met Liverpool voordat de club besloot hem te tekenen. In dit geval beoordeelde Klopp zijn team, keek Tiago aan en zei: hij heeft wat wij missen. Laten we tekenen. Dit is volledig in strijd met de koers van de spurs' ten aanzien van Bale, die alleen terug kwam omdat hij voor hen speelde. Ja, bale is een wereldklasse speler als hij op zijn hoogtepunt is. Maar hij speelde maar 20 wedstrijden voor Real Madrid vorig seizoen. Hoe goed ze ook zijn, hoeveel 31-jarigen zullen in het zicht zijn van de huidige kampioenen of teams met kampioenschapsambities als ze amper een jaar hebben gespeeld? Daarom is dit een puur emotionele beweging die kan werken, maar alleen onder de juiste omstandigheden. Maar kampioenen gaan niet die kant op, alleen verliezers doen dat, zei Collymore
Turkije verandert de grens voor buitenlandse spelers voor de 9e keer in 15 jaar. Het lijkt erop dat de aanscherping werd gelobbyd door Erdogan en agenten
Jovic wil terug naar Eintracht Frankfurt. Hij houdt niet van Zidane ' s houding.Real Madrid spits Luka Jovic is klaar om het team te verlaten. De Servische speler houdt niet van de houding van hoofdcoach Zinedine Zidane. Hij is teleurgesteld over de situatie in Madrid. Daarom wil Jovic terugkeren naar Eintracht, waar Real Madrid hem in de zomer van 2019 voor 60 miljoen euro kocht. (') Gedetailleerde statistieken van de 22-jarige voorwaarts zijn hier te vinden
Manchester United heeft 4-5 spelers nodig en slechts één is overgenomen. Er zijn geen excuses voor deze voormalige Manchester United verdediger Gary Neville heeft gesproken over de transfercampagne van mancunians. Door wat er de afgelopen acht jaar is gebeurd, heeft de club het vertrouwen verloren en probeert nu de andere kant op te gaan en te zeggen: we kunnen nu niet te veel betalen. Liverpool koopt spelers voor 40 miljoen pond, 25 miljoen. Andere clubs zijn het maken van overnames, Werner is goedkoop [Chelsea] in vergelijking met andere prijzen voor voetbalspelers. Manchester United lijkt altijd te veel te moeten betalen, het management vindt het niet leuk. Het probleem is dat ze een manier moeten vinden om deals te sluiten, en ze kunnen ze niet effectief doen. In feite is er geen excuus voor de club niet het maken van transfers voor het begin van het seizoen. De club heeft vier of vijf spelers nodig, en ze hebben er maar één [middenvelder Donny van de Beek]... Ik weet dat Liverpool zijn doel pas in de laatste paar dagen heeft bereikt, maar er is een gevoel dat ze alles onder controle hebben. De Manchester United kreeg het geld. Als ze 90 tot 100 miljoen pond kunnen uitgeven aan Sancho, dan hebben ze geld voor transfers. Wat ze niet hebben is een gevestigde clubstructuur. Ik begrijp niet hoe beslissingen daar genomen worden. Dit is het probleem van Manchester United, zij hebben geen macht op de transfermarkt. De mensen zullen die woorden niet leuk vinden. Maar ze moeten het horen, omdat ze hun werk niet doen zei Neville. Manchester United heeft geen plannen om een centrale verdediger te kopen in dit transfervenster
Suarez ontving van tevoren vragen over het Italiaanse paspoort examen. Er is een onderzoek aan de gang