Netherlands

Luchtvaartsector in trek op positieve beurzen

De Europese aandelenbeurzen gingen dinsdag verder vooruit. De hoop dat het einde van de coronacrisis in zicht is door de positieve ontwikkelingen met de vaccins, zorgde voor optimisme bij beleggers. Vooral luchtvaartmaatschappijen waren in trek dankzij soepelere quarantaineregels in Engeland en de hoop op een spoedig economisch herstel.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,9 procent hoger op 606,70 punten. De MidKap klom 1 procent tot 897,43 punten. Frankfurt, Londen en Parijs wonnen tot 1,3 procent.

Het nieuws dat de machtsoverdracht in de Verenigde Staten aan de verkozen president Joe Biden officieel kan beginnen, zorgde eveneens voor optimisme op de beursvloeren. Ook berichten dat Biden de voormalige voorzitter van de Federal Reserve (Fed) Janet Yellen wil benoemen tot minister van Financiën vielen goed bij beleggers.

Sterkste stijgers in de AEX waren winkelvastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield en de banken ING en ABN AMRO, met winsten tot 7 procent, dankzij de hoop op een aantrekkende economie. Betaalbedrijf Adyen en chemicaliëndistributeur IMCD stonden onderaan met minnen tot 2,9 procent.

De strategie-update van KPN (min 0,2 procent) maakte weinig indruk op beleggers. Het telecomconcern investeert de komende drie jaar 3,5 miljard euro in digitalisering, waaronder de verdere uitrol van het glasvezelnetwerk. Volgens KPN zit Nederland door de coronacrisis in een digitale stroomversnelling nu steeds meer mensen thuiswerken.

In Londen klom IAG, het moederbedrijf van British Airways en Iberia, 4,6 procent. Reizigers naar Engeland kunnen vanaf 15 december na vijf dagen quarantaine een coronatest ondergaan en hoeven niet langer in afzondering te blijven als de uitslag van de test negatief is. Lufthansa won 5,5 procent in Frankfurt en budgetvlieger easyJet steeg 5,7 procent in Londen. Ook reisbureau TUI (plus 11 procent) profiteerde van de soepelere regels.

In de MidKap behoorde luchtvaartcombinatie Air France-KLM (plus 11 procent) tot de kopgroep. BAM deed het nog beter en ging aan kop met een winst van 16 procent. De bouwer steeg een dag eerder al ruim 21 procent dankzij een grote deal met pensioenuitvoerder PGGM.

De euro was 1,1889 dollar waard, tegenover 1,1825 dollar een dag eerder. De hoop op economisch herstel stuwde ook de olieprijzen. Een vat Amerikaanse olie werd 1,1 procent duurder op 43,53 dollar. Brentolie kostte 1 procent meer op 46,50 dollar per vat en bereikte het hoogste niveau sinds maart dit jaar.

Football news:

Inter om Eriksen te ruilen tegen Dzeko. De club wil de middenvelder verkopen aan een club die niet uit Italië komt, maar is bang om geen kopers te vinden. Edin Dzeko, die ruzie had met de hoofdcoach van Roma Paulo Fonseca en zich terugtrok uit het Rome-team, kan lid worden van de Milan club. Inter-middenvelder Christian Eriksen kan de andere kant op gaan
Ex-agent Modibo Barcelona geloofde in Hem, en Jean-Clair dacht dat hij al een fenomeen was. Agent Bruno Satine, die voorheen de belangen van Benfica verdediger Jean-Clair Todibo vertegenwoordigde en betrokken was bij de transfer van de speler naar Barcelona, sprak over de speler. We zijn blij met het werk dat we gedaan hebben om hem naar Barcelona te brengen, maar zijn Interesses Interesseren me niet meer. Hij heeft een complex karakter, hij heeft nooit geluisterd naar Abidal ' s advies. De club geloofde in Hem, maar Modibo dacht dat hij al een fenomeen was. Daarom bleek zijn avontuur in La Liga roemloos. Hij heeft goede kwaliteiten, maar hij mist bescheidenheid. Een rustige club zou perfect voor hem zijn. Misschien iets minder dan Lazio, want het is een zeer ambitieuze club, er is veel druk. Ik denk niet dat dit de beste optie is voor zijn carrière. Hij moet vanaf het begin beginnen, maar in een club waar hij kleine fouten kan maken die hem helpen beter te worden. Zelfs de besten deden dat. Op de bank zitten heeft geen zin. Het hangt alleen van hem af of hij zal slagen. Hij heeft uitstekende fysieke kenmerken. Maar hij moet met zijn hoofd werken, concentratie vinden. Er zijn minder getalenteerde spelers dan hij, maar ze vinden een manier om te schitteren. Hij moet willen leren en zich NIET speciaal voelen. Hij weet nog steeds niet hoe het werkt, en de mensen om hem heen helpen niet. Het spijt me, zei Satine. De Fransman, die twee jaar lang door Benfica van Barca werd uitgeleend met een optie om uit te kopen, heeft dit seizoen slechts twee wedstrijden gespeeld - in de Portugese Cup en de Portugese League Cup
Crazy days of the young West Ham striker: speelde in twee wedstrijden en scoorde in zijn debuut wedstrijd voor het team
Solskjaer keurde Lingard ' s vertrek goed, hoewel hij hem wilde houden. De beslissing is nu aan het management van Manchester United. Hoofdcoach Ole Gunnar Solskjaer keurde in Januari het vertrek van de 28-jarige Engelsman goed. De specialist wilde Lingard echt houden, gezien het drukke tweede deel van het seizoen. Maar nadat hij met de spelers had gesproken, liet hij hem gaan om regelmatig te spelen. De definitieve beslissing zal in de komende dagen worden genomen door de Raad van bestuur van Manchester United. Newcastle, Tottenham, West Ham, Sheffield Wednesday en West Brom zijn allemaal geïnteresseerd in Lingard in de Premier League
Fenerbahce heeft een fondsenwerving gelanceerd voor Ozil ' s verhuizing en hoopt 2 miljoen euro op te halen. De schuld van de club - 520 miljoen
Koeman op transfers: Als we meer willen, moeten we kopen. Als er niemand komt, zullen we optreden zoals we nu zijn
Vazquez wil zijn contract met Real Madrid niet verlengen. Hij krijgt geen salarisverhoging en is van mening dat hij niet wordt gewaardeerd