Netherlands

Los Angeles Lakers plaatsen zich voor de NBA Finals

Foto: ANP

De basketballers van Los Angeles Lakers hebben zich geplaatst voor de NBA Finals. De Lakers kwamen in de Western Conference Finals door een 117-110-zege op Denver Nuggets op een beslissende 4-1-voorsprong.

Sterspeler LeBron James (35) van de Lakers was topscorer met 38 punten, pakte 16 rebounds en gaf ook nog 10 assists. James kan met Los Angeles opgaan voor het vierde kampioenschap in zijn carrière. In 2012 en 2013 won hij de titel met de Miami Heat en in 2016 pakte hij het kampioenschap met de Cleveland Cavaliers.

In de finale, een best-of-seven-reeks, nemen de Lakers het op tegen de winnaar van de Eastern Conference. In de eindstrijd daarvan leidt Miami Heat tegen Boston Celtics met 3-2. De zesde wedstrijd wordt in de nacht van zondag op maandag, eveneens in Orlando, gespeeld.

Het is voor de Lakers de eerste keer sinds 10 jaar dat het weer tot de NBA Finals doordringt. In 2010 werd de ploeg voor het laatst kampioen toen het aan de hand van Kobe Bryant te sterk was voor de Celtics.

Football news:

Ik hoop dat Alaba een contract tekent met Bayern. Onze club is een van de beste ter wereld
Messi gaf Barca alles, bracht ze naar de top. Hij werd niet behandeld op de manier die hij verdiende.De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over het verhaal toen Lionel Messi Barcelona wilde verlaten
Ik hoop m ' n stempel op Juve te drukken. We zullen grote resultaten bereiken
De Coach van Benfica: Ik wil niet dat we eruit zien als de huidige Barcelona, Het heeft niets
Ik ben gelukkig in Manchester City. Ik hoop hier te blijven
Fabinho zal niet spelen met West ham als gevolg van blessure
Maradona was de beste in zijn tijd. De beste Messi