Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Lockdownfeestjes in ambtswoning Johnson konden plaatsvinden door ‘falend leiderschap’

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Partygate Het langverwachte Gray-rapport spreekt over een „cultuur” van regelovertreding in de regering van Johnson. „Veel van deze gebeurtenissen hadden niet mogen plaatsvinden.”

„Falend leiderschap” heeft ertoe geleid dat er tijdens het begin van de coronapandemie illegale lockdownfeestjes gehouden konden worden in de ambtswoning van de Britse premier Boris Johnson. Dat staat in het langverwachte en woensdag gepubliceerde rapport van de hoge Britse ambtenaar Sue Gray over de zogeheten ‘partygate’. Het rapport spreekt over een „cultuur” van regelovertreding in de regering van Johnson. „Veel van deze gebeurtenissen hadden niet mogen plaatsvinden.”

Verschillende Britse media meldden vorig jaar dat in de ambtswoning van de premier tijdens het begin van de pandemie feestjes gehouden werden, precies op het moment dat zware coronamaatregelen Britten verboden om samen te komen. Naar aanleiding van deze berichten vroeg premier Johnson de hoge ambtenaar Gray onderzoek te doen. Een eerste versie van twaalf pagina’s werd eind januari gepubliceerd, de rest werd uitgesteld omdat de Londense politie een eigen onderzoek was begonnen.

Dit bericht wordt aangevuld.