Netherlands

Livestream: Sein veilig afgegeven voor station Leeuwarden

Het station van Leeuwarden is donderdagochtend ontruimd vanwege de melding van een verdacht pakket. Het gaat om een ingetapete jerrycan. Een 68-jarige man uit Stavoren is opgepakt vanwege mogelijke betrokkenheid. Inmiddels is het sein veilig afgegeven.

Het verdachte pakket ligt in het halletje van een Arriva-trein vanuit Sneek. Die trein is ontruimd. Ook het Arriva-gebouw is ontruimd. Het treinverkeer van en naar Leeuwarden is stilgelegd. Omstanders meldden dat deze door een man was achtergelaten in de trein van Sneek naar Leeuwarden en dat hij zou zijn weggerend.

Een lid van het Team Explosievenverkenning (TEV) is aanwezig op het station. Even voor 14.00 uur is de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ter plekke komen.

Eerder ontruimde de politie een klein gedeelte, maar vanwege de veiligheid heeft de politie besloten om een groter gebied te ontruimen. ,,Je kunt het maar een keer goed doen’‘, aldus een politiewoordvoerster.

Football news:

Dybala werd de MVP van de Serie A-2019/20, immobiel-de beste voorwaarts
Real Madrid: Casillas zal altijd een echte Madrid speler zijn. De beste keeper in de geschiedenis van Spanje
In Spanje, complete chaos: Espanyol weigert te vliegen uit La Liga, Depor en alle anderen - uit Segunda
Ferran Torres slaagde voor zijn overplaatsing naar Manchester City en tekende een contract tot 2025 (Fabrizio Romano)
Emmanuel Adebayor: Mourinho is de beste coach in de geschiedenis van het voetbal
Casillas kondigde zijn pensioen aan
De Gea heeft een dubbele coach gevonden van Scottish Ross County. In zijn team heet 19% van de spelers Ross, zelfs alle goal Keepers