logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Netherlands

Livestream: Sein veilig afgegeven voor station Leeuwarden

Het station van Leeuwarden is donderdagochtend ontruimd vanwege de melding van een verdacht pakket. Het gaat om een ingetapete jerrycan. Een 68-jarige man uit Stavoren is opgepakt vanwege mogelijke betrokkenheid. Inmiddels is het sein veilig afgegeven.

Het verdachte pakket ligt in het halletje van een Arriva-trein vanuit Sneek. Die trein is ontruimd. Ook het Arriva-gebouw is ontruimd. Het treinverkeer van en naar Leeuwarden is stilgelegd. Omstanders meldden dat deze door een man was achtergelaten in de trein van Sneek naar Leeuwarden en dat hij zou zijn weggerend.

Een lid van het Team Explosievenverkenning (TEV) is aanwezig op het station. Even voor 14.00 uur is de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ter plekke komen.

Eerder ontruimde de politie een klein gedeelte, maar vanwege de veiligheid heeft de politie besloten om een groter gebied te ontruimen. ,,Je kunt het maar een keer goed doen’‘, aldus een politiewoordvoerster.

Themes
ICO