Netherlands

Liveblog voetbal | Reacties na overtuigende zege van Barcelona in bekerfinale

Goedenavond en welkom in dit liveblog! Mijn naam is Mitch Marinus en ik houd je hier op de hoogte van de Spaanse bekerfinale.

90' De buit is al binnen voor Ronald Koemans Barcelona, maar er komen wel nog minimaal twee minuten aan extra speeltijd bij.

86' GOAL Barcelona afgekeurd! Griezmann lijkt te profiteren van de geboden ruimte, maar het doelpunt van de Franse aanvaller wordt afgekeurd door de VAR.

80' Logischerwijs lijkt de concentratie wat weg te zakken Barcelona, waardoor Athletic Bilbao aan aanvallen kan denken. Zit er misschien nog een eretreffer in?

68' GOAL FC Barcelona! 0-3

Het gaat heel hard opeens in Sevilla! Messi zoekt met succes naar de combinatie met De Jong, waarna de Argentijn de bal rustig buiten het bereik van Unai Simón binnen schiet.

68' Athletic Bilbao-trainer Marcelino heeft genoeg gezien en besluit drie keer te wisselen. Hij haalt onder anderen Iñaki Williams, die nog tegen Barcelona scoorde in de wedstrijd om de supercup, naar de zijlijn.

66' Ter Stegen moet voor het eerst vanavond in actie komen, maar de Duitser doet dat niet al te overtuigend. Athletic profiteert niet en in tweede instantie heeft de doelman de bal alsnog veilig in zijn handen.

63' GOAL FC Barcelona! 0-2

Het gaat hard opeens in Sevilla, waar Frenkie de Jong dit keer het eindstation van de aanval is. De middenvelder staat bij een voorzet van Jordi Alba precies op de juiste plek, waarna hij de bal met het hoofd tegen de touwen werkt.

60' GOAL FC Barcelona! 0-1

Frenkie de Jong ontsnapt aan de Baskische verdediging, waarna hij met een lage voorzet Griezmann in stelling brengt. Dit keer weet de Fransman wel raad met een voorzet van de zijkant: 0-1.

53' Mocht Athletic Bilbao dit duel op een of andere manier kunnen winnen, mogen de fans van de Baskische ploeg hun keeper in ieder geval bedanken. Nu gooit hij zich met succes voor een poging van Busquets, die van een meter of vier zo binnen leek te kunnen schieten.

52' Weer houdt Unai Simón zijn ploeg op de been, dit keer met een goede reflex op het schot van Pedri.

48' Al snel in de tweede helft krijgt Griezmann op aangeven van Dest de uitgelezen mogelijkheid om Barça op voorsprong te schieten. De Fransman krijgt de bal van dichtbij echter niet langs Unai Simón, die de bal met zijn voet uit het doel houdt.

Aftrap tweede helft! De spelers van Athletic Bilbao lieten even op zich wachten, maar de bal rolt weer in Stadion La Cartuja.

De belangrijkste statistieken van de eerste helft:

45' Er komt nog één minuutje aan extra tijd bij in deze eerste helft.

39' Enkele minuten later gaat de arbiter alsnog op het verzoek van Messi in. De Argentijn wordt weer neergehaald, waarna Dani Garcia de eerste gele kaart van de wedstrijd krijgt.

35' Messi krijgt een vrije trap van arbiter Juan Martínez Munuera, maar de aanvoerder van Barcelona wil eigenlijk ook zien dat er een gele kaart wordt uitgedeeld. Daar wil de scheidsrechter niet aan meewerken, waarna ook Ronald Koeman zich nadrukkelijk aan de zijlijn meldt.

30' De defensie van Athletic Bilbao lijkt een antwoord te hebben gevonden op de Catalaanse aanvalsdrift, waardoor het al even geleden is dat de ploeg van Ronald Koeman echt gevaarlijk werd voor het doel van Unai Simón.

21' Messi probeert het eens met rechts, maar zijn schot wordt gekraakt en daardoor is het een makkelijke prooi voor doelman Unai Simón.

16' De kans van Martínez is niet de opmars naar een ander spelbeeld in Sevilla. Barcelona heeft maar liefst 87 procent balbezit en is ook nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer.

12' Daar is het eerste moment aan de andere kant van het veld! Bilbao-verdediger Martínez is meegelopen bij een vrije trap, maar hij komt een teenlengte te kort om binnen te tikken.

5' Paal Barcelona! Messi heeft oog voor Frenkie de Jong, die de bal zo binnen lijkt te schuiven. Athletic Bilbao-doelman Unai Simón blijkt ook kansloos op zijn inzet, maar tot zijn opluchting ziet de doelman de bal van de Nederlander op de paal eindigen.

4' Jordi Alba is het eindstation van een snelle aanval van Barcelona, maar de vleugelverdediger verzuimt zelf uit te halen. Daardoor krijgt de defensie van Bilbao de mogelijkheid om een vroeg doelpunt alsnog te voorkomen.

Aftrap! Het eerste fluitsignaal van arbiter Juan Martinez Munuera heeft geklonken en dus rolt de bal op het veld in Sevilla.

De spelers betreden het veld en het Spaanse volkslied klinkt door de speakers in Stadion La Cartuja. Nog enkele minuten tot de aftrap!

72' GOAL FC Barcelona! 0-4

Weer is het Messi die de snelle combinatie zoekt, dit keer met Griezmann, waarna de Argentijn zijn tweede van de avond maakt. De VAR kijkt wel nog of hij niet buitenspel stond, maar dat was het niet geval en dus is ook de vierde treffer binnen een kwartier geldig.

Football news:

Griezmann sprak met Hamilton en bezocht de Mercedes boxes tijdens de Spaanse Grand Prix
Barcelona vindt dat Neymar het gebruikt heeft. Hij zei dat hij wilde terugkeren, maar verlengde zijn contract met PSG (RAC1)
Aubameyang aan de Arsenal fans: we wilden je iets goeds geven. Het spijt me dat we niet konden
Atletico verloor niet in Camp Nou. Busquets' blessure is het keerpunt van de wedstrijd (en het kampioenschap race?)
Verratti blesseerde zijn kniebanden tijdens PSG training. Deelname aan de Euro is nog steeds in vraag
Neymar ' s contract in één foto. Mbappe wil hetzelfde
Manchester United wil Bellingham in de zomer tekenen, niet Sancho. Borussia niet van plan om te verkopen Jude