Netherlands

Liveblog Spelen | Reacties na bronzen medaille zeilster Bouwmeester

Goedendag en welkom in dit liveblog. Mijn naam is Menno Waebeke en ik houd je op de hoogte van alle ontwikkelingen op de Olympische Spelen. Veel plezier!

Met nog twee minuten te gaan leidt Nederland met 14-10 en lijkt het de zege niet meer te kunnen ontgaan.

Via Simone van der Kraats wordt het 13-10 voor Nederland. Een belangrijk punt, kan Canada hier nog van terugkomen?

Met nog drie minuten te gaan heeft Nederland nog altijd de marge van twee in handen tegen Canada: 12-10.

Nicholas Heiner wordt negende in de laatste race in de Finn-klasse. De Nederlander staat na vandaag op een vijfde plek en zal een hele goede medal race moeten varen om nog kans te maken op een medaille.

Nederland sluit het derde kwart tegen Canada af met een nipte voorsprong van 11-9. Een gelijkspel is genoeg om de nummer één uit de andere groep, de Verenigde Staten, te ontlopen in de kwartfinales. Mocht dat lukken, stuit Nederland in de laatste acht naar alle waarschijnlijkheid op Hongarije.

Aan het einde van het tweede kwart is het verschil tussen Nederland en Canada nog altijd één punt in het voordeel van de ploeg van Arno Havinga: 8-7.

De Zweedse Olsson wint en Marit Bouwmeester wordt slechts zesde. Een bronzen medaille voor de Nederlandse! Daar zal ze niet tevreden mee zijn.

Bouwmeester moet ook nog opletten voor de Zweedse, zij kan er nog met het zilver vandoor gaan.

Bouwmeester en Rindom liggen nu virtueel vier en vijf, het lijkt een lastig verhaal te worden. Zilver lijkt het hoogst haalbare vandaag. Tegelijkertijd zeilen België en Zweden voor de winst in de medal race.

Marit Bouwmeester doet alles wat ze kan, maar Rindom blijft haar goed volgen. Er moeten drie boten tussen zitten, wil Bouwmeester nog goud halen!

Nederland en Canada gaan in het tweede kwart nog gelijkop. De stand is 7-6 in het voordeel van Oranje.

Bouwmeester vecht met de Deense om plek vier en vijf. Ze kiest voor de andere kant van het veld, wat een spanning!

Het zou ook nog kunnen dat Bouwmeester dacht dat ze een valse start maakte en daarom terugging om de start opnieuw te doen. Hoe dan ook, Bouwmeester had een achterstand goed te maken en dat doet ze ijzersterk. De Nederlandse is de Deense koploopster Rindom al voorbij en ligt rond de derde plaats. Een verschil van vier plaatsen met Rindom is nodig om het goud nog te kunnen pakken.

Na drie rondes staat Inge Jansen nog steeds op plek met een gecombineerde score van 184.50. Het verschil met de podiumplekken is met ongeveer twintig punten relatief hoog, dus een medaille lijkt lastig te worden voor Jansen.

Bouwmeester raakt in het begin een boot van de organisatie en moet een rondje maken om de start opnieuw te doen. Daardoor loopt ze meteen een kleine achterstand op. Geen lekker begin.

Start! De medalrace van Marit Bouwmeester in de Laser Radial is begonnen! Welke kant gaat het opvallen voor Bouwmeester?

De waterpolovrouwen beginnen over een paar minuten aan de laatste groepswedstrijd tegen Canada. De ploeg van Arno Havenga is al geplaatst voor de kwartfinales en wil tegen Canada (vierde in de groep) de derde plaats veiligstellen, zodat de groepswinnaar uit de andere poule wordt ontlopen.

Inge Jansen springt in de eerste ronde naar een score van 63.00 en komt daarmee op de zesde plaats. Er zijn in totaal vijf rondes.

Wat is er vannacht allemaal gebeurd in Tokio?

Jonas de Geus mist! Nederland-Australië 0-2

De misser van Hertzberger blijft staan, volgens de videoscheidsrechter raakte doelman Charter niet de stick van Hetzberger.

Nederland werd in juni Europees kampioen door Duitsland te verslaan na shoot-outs en lijkt het mentale voordeel te hebben. Het afdwingen van shoot-outs is namelijk al meer dan vooraf verwacht werd.

60' Oef, daar was het nog even billenknijpen bij een nijpende situatie voor het Nederlandse doel. De situatie wordt echter overleefd en dat wordt door doelman Blaak gevierd als een doelpunt.

58' Het is vooral Australië dat in de laatste minuten jaagt op de winnende treffer, terwijl Nederland achteruit wordt gedwongen. Nederland zal het niet erg vinden om naar de shoot-outs te gaan, maar daarvoor moet de ploeg nog wel twee minuten volhouden.

Wat staat er de komende uren te gebeuren in Tokio?

Football news:

Donnarumma zal PSG ' s doelman zijn in de wedstrijd tegen Man City. Hij zal zijn debuut maken in de Champions League
Jorginho: ik was bezorgd over het gesprek dat ik niet bij Chelsea zou zijn geweest zonder Sarri
Dybala en Morata hebben spierblessures. Ze zullen niet spelen met Chelsea en Torino
Neville bekritiseerde de spelers voor verontschuldigingen in sociale netwerken in de stijl van Bruno: hun PR mensen creëren nep persoonlijkheden
Watzke over Sancho bij Manchester United: het doet me pijn dat hij niet zo vaak wordt gebruikt
De UEFA heeft afstand gedaan van de zaak tegen de oprichters van de Super League-Barca, Real Madrid en Juventus
Agnelli over de Super League: de waarden ervan zullen de stabiliteit van de voetbalindustrie garanderen.Juventus President Andrea Agnelli sprak over het belang van de Europese Super League voor het voetbal en publiceerde een open brief aan de aandeelhouders van de club. Dit is niet het spreekgestoelte van waaruit je opnieuw moet praten over de redenen voor de oprichting van de Super League, maar dit is een geschikte gelegenheid om u te informeren dat het nieuwe toernooi, waarvan de taak is om het beste spektakel in de geschiedenis van het voetbal aan de wereld te presenteren, is gebaseerd op drie basiswaarden. Hun doel is om de stabiliteit van de voetbalindustrie te waarborgen. De eerste is een algemene structuur voor het beheersen van de kosten en het bevorderen van een evenwichtige concurrentie in verschillende competities, in tegenstelling tot de regelingen die onder andere door de machthebbers worden voorgesteld. In de tweede plaats moet men zich sterk maken voor de beginselen van solidariteit en wederkerigheid. De derde is de concentratie op de prestaties van clubs in Europese competities en hun bijdrage aan de ontwikkeling van jongeren als het belangrijkste element van het concept van sport meritocratie (dit kan niet uitsluitend worden bereikt door wedstrijden binnen landen vanwege de geopolitieke en commerciële belangen van de partijen, die moeten worden gescheiden van de essentie van sport). Kortom, we kunnen dit karakteriseren als een nieuw meritocratisch paradigma en een terugkeer naar de basis - naar kostenbeheersing en transparantie van processen. Er zullen drie categorieën centraal staan in het project: fans die de vraag naar het product dicteren, spelers die de sterren van de show zijn, en investeerders die alle risico ' s op zich nemen die verbonden zijn aan het zakendoen in de voetbalindustrie