Netherlands

Liveblog Spelen | Hockeyers via strafbal weer naast Australië in slot kwartfinale

Goedendag en welkom in dit liveblog. Mijn naam is Sam Blom en ik houd je op de hoogte van alle ontwikkelingen op de Olympische Spelen. Veel plezier!

55' Beale jaagt de bal over. Australië heeft weer elf man in het veld staan, Nederland staat nog met tien.

53' Belangrijke redding van Blaak, die snel zijn doel uitkomt en daarmee de inzet van Olgilvie. Beide ploegen staan nog met tien man.

51' Oei, dat is een dure! Mirco Pruyser levert commentaar op een beslissing van de scheidsrechter en krijgt een gele kaart voorgeschoteld. Nederland is het numerieke voordeel kwijt.

50' GOAL Nederland! 2-2

Jeroen Hertzberger maakt geen fout en zet Nederland weer naast Australië. Daarmee profiteert het team optimaal van een overtalsituatie voor vijf minuten door een gele kaart aan de kant van Australië.

Nee, de bal komt op het lichaam van Sharp en doelman Charter had daar niks meer aan kunnen doen. De strafbal blijft staan!

De Australiërs gaan de beslissing nog wel aanvechten bij de videoscheidsrechter...

46' Het laatste kwartier gaat in. Kan Nederland shoot-outs afdwingen?

Einde derde kwart! Nederland speelt een sterk derde kwart, zoals het al de hele wedstrijd een vrij behoorlijk niveau haalt, en komt via een strafcorner door Mink van der Weerden op gelijke hoogte. Tom Wickham wiste de gelijkmaker echter vrij snel uit, waardoor Nederland in het laatste kwartier een 1-2-achterstand goed moet maken.

43' Daar was de kans voor Mink van der Weerden! Hij vindt zichzelf met zeeën van ruimte terug aan de rechterkant van de cirkel, gaat naar zijn backhand, maar stuit op Charter.

39' Het was Nederland dat de klok sloeg in het derde kwart, maar Australië komt hier bijna op 1-3. Jorrit Croon weet op het laatste moment een kans voor Brand te voorkomen.

38' GOAL Australië! 1-2

Uit het niets herstelt Australië de voorsprong. Een balletje van Timothy Brand vanaf rechts wordt door iedereen gemist, waarna Tom Wickham achterin zijn tweede treffer binnen kan tikken.

35' Opnieuw een strafcorner voor Nederland, maar nu heeft Charter wel een adequaat antwoord op de inzet van Van der Weerden. Het onderstreept wel de goede wedstrijd die Nederland aan het afwerken is.

Start tweede helft! Kan Nederland na rust het prima spel bekronen en de 0-1-achterstand tegen Australië wegwerken?

25' We hebben weinig momenten van opwinding gezien in het tweede kwart. Australië heeft over de hele wedstrijd gezien veruit het meeste balbezit, maar Nederland is zeker niet minder gevaarlijk geweest.

18' Australië staat even met een man minder door een groene kaart. Ten opzichte van het eerste kwart zal Nederland vooral meer uit de strafcorners moeten halen, want vijf strafcorners leverden geen succes op. Dat is al het hele toernooi het probleem, want de ploeg maakte tot nu toe slechts één treffer uit een strafcorner.

Einde eerste kwart! Nederland zal zich niet minder voelen dan Australië na het eerste kwart, maar staat toch op achterstand door een doelpunt van Tom Wickham.

13' GOAL Australië! 0-1

Voor de tweede keer in korte tijd komt Brand via de linkerkant de cirkel in. Blaak weet de eerste poging van Wickham nog te keren, maar de Australiër weet de bal in tweede instantie alsnog binnen te tikken.

8' Thierry Brinkman krijgt de eerste goede kans uit open spel, maar stuit op Charter. Vervolgens komt de bal op een Australische voet, maar Jip Janssen pusht de daaropvolgende strafcorner naast.

6' Na een sterk Nederlands begin heeft Australië de regie overgenomen en na zes minuten krijgt de ploeg haar eerste twee strafcorners, die overleefd worden door Nederland.

2' Nederland krijgt al in de tweede minuut een strafcorner, als de Australische keeper Andrew Charter de bal onder zijn lichaam klemt. Jip Janssen glijdt weg las hij wil pushen, maar weet de bal nog net tegen een Australische voet aan te tikken. Janssen krijgt dus een herkansing, die gered wordt door Charter.

1' Afslag! De kwartfinale tussen Nederland en Australië is begonnen. We moeten realistisch zijn, Australië is de torenhoge favoriet in dit duel. Maar op de Olympische Spelen kan alles gebeuren! Vindt Nederland op het juiste moment de topvorm die nodig is?

Een sterke serie van Liemarvin Bonevacia! Hij eindigt in 44.95 als eerste in zijn serie en plaatst zich soepel voor de halve finales. Deze zullen morgenmiddag plaatsvinden.

Jochem Dobber eindigt in 45.54 als derde in zijn serie en dat is precies genoeg voor een plaats in de halve finales. Nu is het de beurt aan Liemarvin Bonevacia om het voorbeeld van Dobber te volgen.

Finish! Een bittere pil voor Kromowidjojo, die de ondankbare vierde plaats behaalt op de 50 meter vrije slag. Emma McKeon uit Australië pakt het goud, Sarah Sjöstrom (Zweden) het zilver en Pernille Blume (Denemarken) het brons.

Start! Kan Kromowidjojo als afsluiter van het zwemtoernooi zorgen voor de derde Nederlandse medaille in het zwembad?

Finish! Het lukt Thom de Boer niet om voor een surprise te zorgen, hij eindigt als achtste in de finale. De Amerikaan Caeleb Dressel pakt in een olympisch record zijn vierde gouden medaille van deze Spelen. De Fransman Florent Manaudou en de Braziliaan Bruno Fratus leggen beslag op het zilver en brons.

Start! De 50 meter vrije slag is van start. Kan Thom de Boer verrassen met een medaille?

Er is iets aan de hand met Merel Blom, want ze draait haar paard The Quizmaster om en loopt terug op het parcours. Het is niet helemaal duidelijk wat daar de reden van is. Mogelijk is ze teruggestuurd wegens het verkeerd uitvoeren van een hindernis.

32' GOAL Nederland! 1-1

Eindelijk heeft Nederland succes met een strafcorner! Daar is wel een keepersfout voor nodig, want Charter krijgt de push van Mink van der Weerden recht op zich af, maar de sluitpost laat de bal door zijn benen glippen. Nederland komt op gelijke hoogte. Met wat fortuin, maar wel verdiend.

Football news:

Dybala en Morata hebben spierblessures. Ze zullen niet spelen met Chelsea en Torino
Neville bekritiseerde de spelers voor verontschuldigingen in sociale netwerken in de stijl van Bruno: hun PR mensen creëren nep persoonlijkheden
Watzke over Sancho bij Manchester United: het doet me pijn dat hij niet zo vaak wordt gebruikt
De UEFA heeft afstand gedaan van de zaak tegen de oprichters van de Super League-Barca, Real Madrid en Juventus
Agnelli over de Super League: de waarden ervan zullen de stabiliteit van de voetbalindustrie garanderen.Juventus President Andrea Agnelli sprak over het belang van de Europese Super League voor het voetbal en publiceerde een open brief aan de aandeelhouders van de club. Dit is niet het spreekgestoelte van waaruit je opnieuw moet praten over de redenen voor de oprichting van de Super League, maar dit is een geschikte gelegenheid om u te informeren dat het nieuwe toernooi, waarvan de taak is om het beste spektakel in de geschiedenis van het voetbal aan de wereld te presenteren, is gebaseerd op drie basiswaarden. Hun doel is om de stabiliteit van de voetbalindustrie te waarborgen. De eerste is een algemene structuur voor het beheersen van de kosten en het bevorderen van een evenwichtige concurrentie in verschillende competities, in tegenstelling tot de regelingen die onder andere door de machthebbers worden voorgesteld. In de tweede plaats moet men zich sterk maken voor de beginselen van solidariteit en wederkerigheid. De derde is de concentratie op de prestaties van clubs in Europese competities en hun bijdrage aan de ontwikkeling van jongeren als het belangrijkste element van het concept van sport meritocratie (dit kan niet uitsluitend worden bereikt door wedstrijden binnen landen vanwege de geopolitieke en commerciële belangen van de partijen, die moeten worden gescheiden van de essentie van sport). Kortom, we kunnen dit karakteriseren als een nieuw meritocratisch paradigma en een terugkeer naar de basis - naar kostenbeheersing en transparantie van processen. Er zullen drie categorieën centraal staan in het project: fans die de vraag naar het product dicteren, spelers die de sterren van de show zijn, en investeerders die alle risico ' s op zich nemen die verbonden zijn aan het zakendoen in de voetbalindustrie
Moriba speelde nog niet voor Leipzig na zijn transfer uit Barca. Coach Marsh rekent niet op hem. Middenvelder Elisha Moriba heeft problemen in Leipzig na een transfer uit Barcelona
Simeone over Milaan: spelen met zo ' n club in de Champions League is fantastisch. Het topteam dat de afgelopen jaren is gegroeid