Netherlands

Liveblog Spelen | Dobber en Bonevacia in actie in series 400 meter

Goedendag en welkom in dit liveblog. Mijn naam is Sam Blom en ik houd je op de hoogte van alle ontwikkelingen op de Olympische Spelen. Veel plezier!
De series van de 400 meter zijn inmiddels begonnen. Jochem Dobber gaat over enkele ogenblikken van start in serie 5, Liemarvin Bonevacia (foto) is in de zesde en laatste serie ingedeeld. De eerste drie per serie gaan sowieso door, de zes beste atleten die dat niet redden, plaatsen zich ook voor de halve finales.
De Boer: 'Er zat meer in'
Thom de Boer eindigde zojuist als achtste en laatste in de finale van de 50 meter vrije slag. "Er zat meer in", vond De Boer. "Ik kwam niet lekker in het water, dan voel je frontale weerstand en dat telt op. Als je hier een medaille wilt halen, mag er geen schoonheidsfoutje tussen zitten. Het is zonde. Ik ben trots op mezelf dat ik een olympische finale heb gezwommen, maar ik had meer gekund", aldus De Boer bij de NOS.
Kromowidjojo: 'Dit is de mooiste vierde plek ooit'
Een vierde plek op de Olympische Spelen is normaal gesproken reden voor frustratie, maar niet bij Ranomi Kromowidjojo. "Dit is de mooiste vierde plek ooit, het is te vet om boos te zijn", aldus een breed lachende Kromowidjojo bij de NOS. "Ik heb gedaan wat ik kon, je staat er wel gewoon. Dit is het en dat is goed. Misschien komt de pijn nog wel, maar de verschillen staan hier zo klein. Hier staat een andere Ranomi dan vijf jaar geleden in Rio. Ik voel met te goed en ben te blij om hier te balen als een stekker."

Finish! Een bittere pil voor Kromowidjojo, die de ondankbare vierde plaats behaalt op de 50 meter vrije slag. Emma McKeon uit Australië pakt het goud, Sarah Sjöstrom (Zweden) het zilver en Pernille Blume (Denemarken) het brons.

Start! Kan Kromowidjojo als afsluiter van het zwemtoernooi zorgen voor de derde Nederlandse medaille in het zwembad?

We gaan snel door met de vrouwenfinale, waar Ranomi Kromowidjojo aan deelneemt. Ook zij is niet favoriet voor een medaille, maar met de olympisch kampioene van 2012 weet je het nooit.

Finish! Het lukt Thom de Boer niet om voor een surprise te zorgen, hij eindigt als achtste in de finale. De Amerikaan Caeleb Dressel pakt in een olympisch record zijn vierde gouden medaille van deze Spelen. De Fransman Florent Manaudou en de Braziliaan Bruno Fratus leggen beslag op het zilver en brons.

Start! De 50 meter vrije slag is van start. Kan Thom de Boer verrassen met een medaille?

Het is tijd voor zwemmen! Thom de Boer en Ranomi Kromowidjojo gaan in de komende minuten op jacht naar een medaille op de 50 meter vrije slag. De mannenfinale met De Boer begint om 3.30 uur, Kromowidjojo duikt enkele minuten later het water in.
Uiteindelijk wordt Merel Blom uitgeschakeld op de cross country. Het is niet duidelijk waarom ze om moest keren op het parcours, maar duidelijk is wel dat ze de finish van de cross country niet gehaald heeft.

Er is iets aan de hand met Merel Blom, want ze draait haar paard The Quizmaster om en loopt terug op het parcours. Het is niet helemaal duidelijk wat daar de reden van is. Mogelijk is ze teruggestuurd wegens het verkeerd uitvoeren van een hindernis.

Irene van der Reijken klokt een tijd van 9.42,98 en eindigt daarmee als negende in haar serie. Dat betekent dat er geen finale komt voor Van der Reijken.

Janneke Boonzaaijer en haar paard ACSI Champ De Tailleur leveren een ietwat teleurstellende prestatie af op de cross country. Boonzaaijer komt buiten de toegestane tijd (7.45 minuten) binnen en vooral daardoor loopt de foutenlast op tot 42.60. Daarmee staat ze op de 29e plek, maar er moeten nog twintig ruiters in actie komen, waardoor de kans groot is dat Boonzaaijer nog stevig gaat dalen in het klassement. Merel Blom en haar paard The Quizmaster (ja, echt waar) zijn inmiddels begonnen aan hun parcours.

Janneke Boonzaaijer en haar paard ACSI Champ De Tailleur zijn begonnen aan de cross country. Na de dressuur, het eerste onderdeel van de eventing, staat Boonzaaijer op de dertigste plaats.

Irene van der Reijken staat op het punt om te beginnen aan haar serie. Een plek bij de eerste drie in haar serie levert een ticket op voor de finale. De zes beste atleten die buiten de top drie zijn gevallen in hun serie, plaatsen zich ook voor de eindstrijd. Er zijn in totaal drie series, met dertien of veertien atleten per serie.

Over twintig minuten begint het olympisch avontuur voor Irene van der Reijken, als de series van de 3.000 meter steeplechase op het programma staan. In de steeplechase moeten per 400 meter vier balken en een balk met waterbak moeten bedwongen.
Wat staat er in de eerste uren op het programma in Tokio?

LIVE: Hippische sport, eventing, cross country individueel (Janneke Boonzaaijer en Merel Blom)


2.55 uur: Atletiek, vrouwen, 3.000 meter steeplechase, series (Irene van der Reijken)
3.30 uur: Zwemmen, mannen, 50 meter vrije slag, finale (Thom de Boer)
3.37 uur: Zwemmen, vrouwen, 50 meter vrije slag, finale (Ranomi Kromowidjojo)
De olympische nacht is echter begonnen met paardensport, waar de Nederlandse ruiters Merel Blom en Janneke Boonzaaijer meedoen aan de eventing, die uit drie onderdelen bestaat. Momenteel is de cross country bezig, waar de ruiters met hun paarden een met hindernissen bezaaid parcours moeten afleggen. Voorlopig zijn Blom en Boonzaaijer nog niet aan de beurt geweest. Blom staat na de dressuur 21e, Boonzaaier 30e.
Op dag tien van de Olympische Spelen liggen er meerdere medaillekansen voor Nederland. Bij het zwemmen, schoonspringen en het zeilen doen de Nederlandse atleten vandaag een gooi naar eremetaal. Over een kleine anderhalf uur zijn Thom de Boer (foto) en Ranomi Kromowidjojo de eersten die opgaan voor een Olympische plak, op de 50 meter vrije slag in het zwembad.

Football news:

De zoon van Eto 'o werd een speelster van Vitoria Guimaraes
Donnarumma zal PSG ' s doelman zijn in de wedstrijd tegen Man City. Hij zal zijn debuut maken in de Champions League
Jorginho: ik was bezorgd over het gesprek dat ik niet bij Chelsea zou zijn geweest zonder Sarri
Dybala en Morata hebben spierblessures. Ze zullen niet spelen met Chelsea en Torino
Neville bekritiseerde de spelers voor verontschuldigingen in sociale netwerken in de stijl van Bruno: hun PR mensen creëren nep persoonlijkheden
Watzke over Sancho bij Manchester United: het doet me pijn dat hij niet zo vaak wordt gebruikt
De UEFA heeft afstand gedaan van de zaak tegen de oprichters van de Super League-Barca, Real Madrid en Juventus