Netherlands
This article was added by the user Lillian Jones. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Liveblog play-offs | Roda JC met vuurwerk onthaald voor duel met Excelsior

De volgende wedstrijd begint om 20.00 uur: Roda-Excelsior. De heenwedstrijd op Woudestein eindigde eerder deze week in 2-2.

Afgelopen! ADO wint met 2-1 en gaat door naar de volgende ronde, waarin het tegen FC Eindhoven speelt. Voor NAC zit het seizoen erop.

90+3' GOAL NAC! 2-1

Banzuzi scoort namens NAC. Met recht een treffer 'voor de statistieken', want aan het resultaat gaat het helemaal niets veranderen.

90+2' Doelman Hugo Wentges wordt in het stadion uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Het ADO-publiek reageert met de klassieker "Hugo in Oranje, oh, oh, oh, oh".

90+1' Er komen vier minuten bij in het Cars Jeans-stadion.

88' NAC moet zich op volgend seizoen gaan richten, want iedereen in het stadion en achter de buis ziet dat hier geen drie Bredase goals meer gaan vallen.

81' GOAL ADO! 2-0

Een fraaie actie van Steijn en uiteindelijk komt de bal bij Klas, die de bal droog achter Olij schuift.

79' NAC moet nu in de slotfase twee doelpunten maken om een verlenging af te dwingen.

76' GOAL ADO! 1-0

Catic is weg op de counter en probeert de bal mee te geven. Zijn voorzet komt via Malone zomaar in het goal van Olij. ADO op rozen!

75' De Rooij probeert het bijna uit stand en schiet over. Als NAC nog wat wil, zal het haast moeten maken.

71' Lat! Daar komt ADO goed weg! Een verdwaalde voorzet van Banzuzi verdwijnt op de lat.

68' Olij voorkomt door alert uitkomen dat Steijn gevaarlijk kan worden.

66' Voor NAC-speler Danny Bakker is het vandaag een bijzondere wedstrijd. Hij doorliep de jeugdopleiding van ADO Den Haag en speelde tussen 2012 en 2021 maar liefst 183 wedstrijden voor het eerste elftal.

61' Goede actie en dito schot van invaller Severina, maar Olij kan redding brengen.

54' Janmaat kan inderdaad niet verder en wordt vervangen door Asante.

52' Bakker kopt uit een hoekschop recht in de handen van Wentges. Ondertussen is Darryl Janmaat erbij gaan liggen; de verdediger kan niet verder.

49' Aardige kans voor Catic, maar het schot van de aanvaller mist richting.

46' Aftrap tweede helft! De bal rolt weer in Den Haag. Let op: uitdoelpunten tellen ook in de play-offs niet meer 'dubbel' en dus gaan we verlengen als NAC scoort.

Rust! Het staat 0-0 in Den Haag. Dat is voor ADO genoeg om door te gaan, maar de beste kansen zijn tot dusver voor NAC.

41' Een vervelend moment voor ADO. Pires gaat met een op het oog ernstige blessure per brancard van het veld. De Braziliaan wordt vervangen door Xander Severina.

33' Grote kans voor NAC! De voorzet van Van Schuppen komt bij Bilate, die van dichtbij recht op ADO-keeper Wentges schiet. De beste kansen zijn vooralsnog voor NAC.

29' Daar is weer een mogelijkheidje voor NAC. De voorzet van Van Schuppen wordt door Bilate in de handen van ADO-keeper Wentges gekopt.

25' NAC kende een goede fase, maar nu speelt ADO zich onder de druk uit. Een schot van Matthys wordt weggewerkt.

18' Bijna is het raak voor NAC! ADO-doelman Hugo Wentges is kansloos op het schot van Mario Bilate, maar de bovenkant van de lat brengt redding voor de thuisploeg.

15' Daar is de eerste kans voor ADO! De bal komt bij een corner bij Boy Kemper, maar die raakt de bal niet vol. De poging rolt naast.

Opstelling! Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen kiest voor precies dezelfde elf als afgelopen dinsdag.

Opstelling Excelsior: Van Gassel; Horemans, Nieuwpoort, El Yaakoubi, Tjoe-A-On; Azarkan, Wieffer, Eijgenraam, Goudmijn; Niemeijer, Dallinga.