Netherlands
This article was added by the user Michael James. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Liveblog play-offs | Nog geen goals in amusant duel tussen Roda JC en Excelsior

50' Ook in de tweede helft zien we direct een grote kans. Een snelle counter van Excelsior leidt tot een schot van Marouan Azarkan, maar zijn poging stelt teleur.

46' Aftrap tweede helft! Mocht deze stand over 45 minuten nog steeds op het bord staan, gaan we verlengen in Limburg. Beide ploegen zijn ongewijzigd begonnen aan het tweede bedrijf.

Rust! Het is vooralsnog de wedstrijd van de uitblinkende keepers in Limburg. Na een vermakelijke eerste helft zoeken beide ploegen de kleedkamer op met een stand van 0-0.

45' Daryl Werker en Mats Wieffer liggen op de grond met een blessure, maar Roda JC ziet mogelijkheden om aan te vallen. Limbombe neemt het doel onder vuur, maar kan Stijn van Gassel niet te verrassen.

36' Aan de andere kant van het veld blinkt ook doelman Jody de Boer uit. Hij krijgt eerst hulp van ploeggenoot Daryl Werker en redt vervolgens uitstekend op een inzet van Excelsior-topscorer Thijs Dallinga.

32' Weer veert het publiek in Limburg op, maar opnieuw is het niet raak voor de thuisploeg. Patrick Pflücke stuit op Stijn van Gassel.

20' In de tegenstoot claimt Excelsior hands in het strafschopgebied van Roda JC, maar scheidsrechter Jochem Kamphuis wuift het weg.

19' Wat een kans voor Dylan Vente én Anthony Limbombe! Vente stuit op doelman Stijn van Gassel, waarna ook Limbombe ondanks zeeën van tijd de bal er niet in krijgt.

9' Het thuispubliek in Kerkrade vermaakt zich opperbest in de openingsfase. Het is eenrichtingsverkeer richting het doel van Excelsior-keeper Stijn van Gassel.

5' Het eerste gevaar komt van Roda JC, dat via Dylan Vente het eerst schot op doel lost. De poging van de oud-Feyenoorder gaat naast.

1' Aftrap! De bal rolt na een mooie sfeeractie in het Parkstad Limburg Stadion. Wie mag het in de volgende ronde opnemen tegen de nummer zestien van de Eredivisie?

De volgende wedstrijd begint om 20.00 uur: Roda-Excelsior. De heenwedstrijd op Woudestein eindigde eerder deze week in 2-2.

Afgelopen! ADO wint met 2-1 en gaat door naar de volgende ronde, waarin het tegen FC Eindhoven speelt. Voor NAC zit het seizoen erop.

90+3' GOAL NAC! 2-1

Banzuzi scoort namens NAC. Met recht een treffer 'voor de statistieken', want aan het resultaat gaat het helemaal niets veranderen.

90+2' Doelman Hugo Wentges wordt in het stadion uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Het ADO-publiek reageert met de klassieker "Hugo in Oranje, oh, oh, oh, oh".

90+1' Er komen vier minuten bij in het Cars Jeans-stadion.

88' NAC moet zich op volgend seizoen gaan richten, want iedereen in het stadion en achter de buis ziet dat hier geen drie Bredase goals meer gaan vallen.

81' GOAL ADO! 2-0

Een fraaie actie van Steijn en uiteindelijk komt de bal bij Klas, die de bal droog achter Olij schuift.

79' NAC moet nu in de slotfase twee doelpunten maken om een verlenging af te dwingen.

76' GOAL ADO! 1-0

Catic is weg op de counter en probeert de bal mee te geven. Zijn voorzet komt via Malone zomaar in het goal van Olij. ADO op rozen!

75' De Rooij probeert het bijna uit stand en schiet over. Als NAC nog wat wil, zal het haast moeten maken.

71' Lat! Daar komt ADO goed weg! Een verdwaalde voorzet van Banzuzi verdwijnt op de lat.

68' Olij voorkomt door alert uitkomen dat Steijn gevaarlijk kan worden.

66' Voor NAC-speler Danny Bakker is het vandaag een bijzondere wedstrijd. Hij doorliep de jeugdopleiding van ADO Den Haag en speelde tussen 2012 en 2021 maar liefst 183 wedstrijden voor het eerste elftal.

61' Goede actie en dito schot van invaller Severina, maar Olij kan redding brengen.

54' Janmaat kan inderdaad niet verder en wordt vervangen door Asante.

52' Bakker kopt uit een hoekschop recht in de handen van Wentges. Ondertussen is Darryl Janmaat erbij gaan liggen; de verdediger kan niet verder.

49' Aardige kans voor Catic, maar het schot van de aanvaller mist richting.

46' Aftrap tweede helft! De bal rolt weer in Den Haag. Let op: uitdoelpunten tellen ook in de play-offs niet meer 'dubbel' en dus gaan we verlengen als NAC scoort.

Opstelling! Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen kiest voor precies dezelfde elf als afgelopen dinsdag.

Opstelling Excelsior: Van Gassel; Horemans, Nieuwpoort, El Yaakoubi, Tjoe-A-On; Azarkan, Wieffer, Eijgenraam, Goudmijn; Niemeijer, Dallinga.