Netherlands

Liveblog | Oranjevrouwen bij rust al op ruime voorsprong tegen Estland

Goedenavond en welkom in het liveblog van de Oranjevrouwen. Mijn naam is Jeroen van Barneveld en ik houd je op de hoogte van het EK-kwalificatieduel van de ploeg van Sarina Wiegman met Estland.

44' Daniëlle van de Donk kan er nog om lachen, maar ze laat hier de kans op een loepzuivere hattrick liggen. De middenvelder van Arsenal verzuimt een rebound voor een leeg doel binnen te werken. Van dichtbij schiet ze hoog over. Wat een afzwaaier.

40' Estland wil de schade in Groningen zoveel mogelijk beperken door vanuit de loopgraven de Nederlandse aanvallen af te slaan, maar in de blauwe muur zitten zoveel gaten dat de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman dit gevecht om een EK-ticket glansrijk gaat winnen.

38' GOAL Nederland! 4-0

Sherida Spitse maakt geen fout vanaf 11 meter. De aanvoerder van de Oranjevrouwen, die vanavond haar 179e interland speelt, schiet de bal keurig in het zijnet, buiten het bereik van de keepster van Estland.

38' Penalty voor de Oranjevrouwen! Lieke Martens laat een voorzet los en die wordt onderweg met de hand beroerd door een verdediger van Estland. De scheidsrechter wijst resoluut naar de stip.

37' Lat! Het zit even niet mee voor de Oranjevrouwen. Dit keer is het Vivianne Miedema die het aluminium op haar weg vindt. De spits van Arsenal lobt de bal op de dwarsligger na een fijn passje van Katja Snoeijs.

33' Daar is bijna de eerste interlandtreffer van Katja Snoeijs. De rechtsbuiten, de vervanger van de afwezige Shanice van de Sanden, schiet met een volley de bal op de buitenkant van de paal.

24' Zelfs de man van het virtuele geluid laat zich foppen door de keepster van Estland. Hij laat het juichbandje al afdraaien als de Estse keepster voor de zoveelste keer een voorzet vanaf de flank niet onder controle krijgt, maar spits Vivianne Miedema is net te laat om de bal met haar voeten te beroeren.

20' Het kwaliteitsverschil tussen de professionele Oranjevrouwen en de amateuristische speelsters uit Estland, de nummer 95 van de FIFA-ranglijst, is schrijnend om te zien. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman moet zich in een speeltuin wanen. Overal op het veld liggen ruimtes en de speelsters in het oranje worden geen strobreed in de weg gelegd op weg naar het vijandige doel.

16' GOAL Nederland! 2-0

Daniëlle van de Donk beslist na een kwartier hoogstpersoonlijk de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland. De aanvallende middenvelder krijgt de bal zo in de schoot geworpen als de Estse keepster Kork een schot van Jackie Groenen uit haar doel ranselt. Waar gaat dit eindigen voor Van de Donk en haar ploeggenoten?

7' GOAL Nederland! 1-0

Daniëlle van de Donk breekt na zeven minuten al de ban voor Nederland. De middenvelder van Arsenal kopt een afgemeten voorzet van Dominique Janssen vanaf de linkerflank tegendraads in de verre hoek. Dit kan zomaar een monsterscore worden in Groningen.

3' Daar is na drie minuten al de eerste kans voor de Oranjevrouwen. Jackie Groenen krijgt op de rand van het strafschopgebied de bal voor de voeten en bedenkt zich geen moment. Haar schot mist alleen richting.

Aftrap! De bal rolt in Groningen. Winnen de Oranjevrouwen van Estland en plaatsen ze zich voor het EK van 2022 in Engeland? Over negentig minuten volgt het antwoord.

Er is even verwarring in Groningen. Terwijl de speelsters van Estland denken dat het volkslied wordt afgespeeld, klinkt het geluid van een hartslag door de speakers in het stadion. De stafleden van Estland bleken nog niet te hebben plaatsgenomen op de bank.

De speelsters van Nederland en Estland melden zich één voor één op het veld in Groningen. Ze gaan voor de aftrap eerst luisteren naar de volksliederen.

26' GOAL Nederland! 3-0

Dit is een doelpunt om door een ringetje te halen en dat is te danken aan Vivianne Miedema, de all time topscorer van Engeland. De spits bedient met een fijne steekbal de meegetrokken Jackie Groenen, die van dichtbij de Estse keepster verschalkt. Nederland kan het telraam uit de kast halen om de score vanavond bij te kunnen houden.

Football news:

Barcelona bracht hulde aan Maradona met een minuut stilte voor de training
Benzema traint niet in de Algemene groep en werkt indviualno
Heb je de vorm gezien die je wilde tekenen? Op 11 November werd de eerste poging door de verzender verboden.De passagiers van de Overwinningsvlucht Moskou - Jekaterinenburg kwamen 20 minuten te laat aan op hun bestemming vanwege deze ommezwaai
Chelsea wil altijd de no 1 club in Londen zijn. Chelsea Defender Cesar aspilicueta sprak voor de wedstrijd van de 10de ronde van de Premier League met Tottenham
Tebas over Messi: Ik wil Leo in La Liga zien evenals Mourinho, Pep, Klopp, Ronaldo
Vaarwel Maradona in Argentinië: er waren alleen familieleden, begraven naast hun ouders
Maradona werd begraven in de buurt van Buenos Aires naast zijn ouders