Netherlands

Liveblog NK afstanden | Mannen beginnen met Krol als favoriet aan 1.500 meter

Goedemiddag en welkom in dit liveblog op NU.nl. Mijn naam is Mitch Marinus en ik houd je dit weekend op de hoogte van alle ontwikkelingen op de NK afstanden in Thialf. 
De zamboni prepareert ondertussen het ijs voor de 1.500 meter van de mannen.
Op deze afbeelding zie je Femke Kok vorig jaar, nadat ze verraste met een derde plek op de 500 meter van de NK. Dit jaar staat ze na de eerste omloop op de eerste plek, maar ziet ze straks in de tweede omloop Jutta Leerdam met een kleine achterstand starten.

  1. Femke Kok 37,88
  2. Jutta Leerdam 38,18
  3. Marrit Fledderus 38,39
  4. Jorien ter Mors 38,64
  5. Dione Voskamp 38,79

Rit 9 - De Nederlands kampioene van vorig jaar komt 0.3 seconden te kort ten opzichte van de tijd van Femke de Kok. Deze tijd moet ze straks in de tweede rit dus goed zien te maken ten opzichte van haar concurrent.

Rit 8 - Femke Kok rijdt vanaf de eerste meters weg bij Ter Mors en behoudt deze voorsprong de gehele rit. Kok noteert met een tijd van 37,82 de nieuwe snelste tijd, terwijl we Ter Mors op plek 3 terugvinden.

Rit 7 - Een teleurstellende rit tussen De Neeling en Beuling. De twee schaatssters komen momenteel slechts op de zevende en twaalfde plek. Nu volgt een interessant duel tussen Ter Mors en Kok!

Rit 6 - Esmé Stollenga en Helga Drost komen niet bij de beslissende tijden in de buurt, maar nu begeven de favorieten zich richting de start. Nu eerst Sanneke de Neeling en Femke Beuling.

Rit 5 - Overigens rijden er vandaag enorm veel talentvolle schaatssters op de baan! Marrit Fledderus rijdt haar tweede persoonlijke record van dit seizoen en noteert de snelste tijd: 38,39 seconden.

Rit 4 - Isabelle van Elst duikt als eerste onder de 39 seconden. De 22-jarige noteert een tijd van 38,88.

Rit 3 - Marijke Groenewoud en Marit van Beijnum rijden beiden sneller dan Lugters. Groenewoud rijdt een persoonlijk record en is met 39,08 seconden de snelste.

Rit 2 - Naomi Verkerk en Naomi Weeland komen niet aan de tijd van Lugters, die met 39,38 seconden dus de snelste tijd in handen houdt.

Rit 1 - Dag twee in Thialf is officieel van start! We beginnen met een duel tussen twee jonge schaatssters, waarin de twintigjarige Maud Lugters met 39,38 sneller blijkt dan Isabel Grevelt.

Mocht u zich afvragen waarom de vrouwen later op de middag nog een tweede omloop schaatsen? De KNSB besloot in de zomer, na een jarenlange lobby van de sprinters, dat er voor het eerst sinds het seizoen 2015/2016 weer twee 500 meters worden gereden bij de nationale afstandskampioenschappen. Bij de WK afstanden en de Olympische Spelen is er voorlopig nog steeds maar één 500 meter.

Vorig jaar zag het podium er zo uit:

  1. Jutta Leerdam
  2. Letitia de Jong
  3. Femke Kok
Later op de middag staan ook deze twee mannen op het ijs voor de 1.500 meter. Gisteren bleek 'leerling' Patrick Roest te snel voor 'meester' Sven Kramer op de 5.000 meter. Vandaag op de kortere afstand moeten ze echter ook rekening houden met bijvoorbeeld Thomas Krol, die misschien wel de beste papieren heeft voor de overwinning op deze afstand.
De favorieten voor de eindoverwinning komen in de laatste drie ritten in actie. Jorien ter Mors, gisteren al de snelste op de 1.500 meter, komt in actie in rit 8. Daarin neemt ze het op tegen topfavoriet Femke Kok, vorig jaar verrassend derde op deze afstand. Een overzicht van de laatste drie ritten:
Het programma op deze tweede dag van de NK afstanden ziet er als volgt uit: 
Loting dag 2: Kok tegen Ter Mors
Topfavoriete Femke Kok schaatst vandaag tijdens de eerste 500 meter tegen Jorien Ter Mors, zo heeft de loting vanmorgen bepaald. Een rit later racet titelverdedigster Jutta Leerdam tegen Janine Smit, die de titel in 2018 voor zich opeiste. Op de 3.000 meter neemt Ireen Wüst het op tegen Joy Beune, terwijl Antoinette de Jong tegen Reina Anema rijdt. Bij de mannen is Thomas Krol na de afzeggingen van Kjeld Nuis en Koen Verweij de favoriet op de 1.500 meter. Hij schaatst tegen Jan Blokhuijsen.

Football news:

Tuchel in de wedstrijd tegen Manchester United: de overwinning is verplicht. Voor haar naar Engeland komen is een grote uitdaging
Jimenez zal Attletico ' s wedstrijden met Real Madrid en Salzburg missen als gevolg van een heupblessure
Gladbach middenvelder Neuhaus: het is jammer dat we de kwestie niet hebben afgesloten met het bereiken van de 1/8 finale van de Champions League. Laten we dit in Madrid ophelderen! Borussia Monchengladbach middenvelder Florian Neuhaus sprak over de aankomende wedstrijd van de Champions League groep het is jammer dat we de kwestie niet hebben afgesloten met het bereiken van de 1/8 finale, maar we zullen het gewoon ophelderen in Madrid! Wij hebben er al op gewezen dat wij niet alleen in deze groep goed willen spelen, maar ook vooruit willen gaan! We vliegen naar Real Madrid, op de eerste plaats aan tafel, en we hebben alle reden om vertrouwen te hebben zei Neuhaus. Borussia scoorde 8 punten na 5 wedstrijden van de groepsfase van de Champions League en leidde hun Kwartet. Real Madrid scoorde 7 punten en staat op de derde plaats, achter Shakhtar in persoonlijke ontmoetingen. Groep B: Borussia M en Shakhtar verhuisden Real Madrid en Inter. Iedereen heeft een kans voor de Play-offs
Ex-Manchester City en Arsenal defender Gael Clichy verhuisden naar Servette
Zoon van Maradona: nummer 10 moet uit de circulatie worden genomen in Barca en andere teams van zijn vader
Ronaldo was mijn held. Voor kinderen uit Portugal was hij altijd een voorbeeld
Koeman zal niet gestraft worden voor het spreken over VAR na de wedstrijd met Real Madrid. Hij zei dat het systeem werkt tegen Barca