Netherlands
This article was added by the user Leo Roberts. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Liveblog Giro | Van der Poel kort achter kopgroep van vier renners

Wie wint de etappe van vandaag?

Nog 17 km - Voorop wordt er naar elkaar gekeken. De twee renners van de Lotto-ploeg (De Gendt en Vanhoucke) hebben een gouden uitgangspositie voor ritzege, maar moeten wel blijven rijden om de achtervolgers voor te blijven.

Nog 19 km - Van der Poel schudt nog maar eens aan de boom bij het groepje achtervolgers. Ondertussen is het verschil met de kopgroep 38 seconden. 

Nog 20 km - Het peloton rijdt inmiddels 4.21 achter de kopgroep. Guillaume Martin gaat vandaag een hele grote stap maken in het klassement.

Mauro Schmid lijkt uitstekende benen te hebben.

Nog 24 km - Dit is nu de situatie: Gabburo, De Gendt, Vanhoucke en Arcas voorop. 21 seconden daarachter rijden Poels, Van der Poel, Girmay, Schmid en Martin.

Nog 26,5 km - En nu is het Girmay die het tempo verhoogt. Schmid reageert en gaat zelfs 'erop en erover'. Wat een goede benen heeft die Zwitser vandaag!

Nog 27 km - Van der Poel valt aan! En Girmay reageert meteen weer.

Nog 27,5 km - Er komt nu een stijl stuk aan waar Van der Poel weer wat zou kunnen doen.

De inwoners van Napels hebben hun best gedaan!

Nog 29 km - De Gendt houdt het tempo er goed in voorop. Het verschil tussen de kopgroep en de achtervolgers is nu 31 seconden. 

Nog 30 km - Van der Poel doet het meeste kopgroep bij de achtervolgers. Ravanelli kon het tempo voorop niet volgen en is weer afgezakt naar de groep achtervolgers.

Nog 33,5 km - Het verschil tussen de kopgroep van vijf en de achtervolgers is nog maar 15 seconden.

Nog 35 km - Van der Poel verhoogt het tempo in de groep met achtervolgers. Schmid en Girmay kunnen volgen, Ulissi heeft daar meer moeite mee.

Nog 38 km - Een nieuwe situatie: vijf man voorop, te weten Gaburro, Ravanelli, De Gendt, Vanhoucke, Arcas. Daarachter reageert de groep met Van der Poel en Girmay voorlopig niet. Het verschil is 27 seconden. 

Nog 41,5 km - Gabburo merkt dat iedereen Van der Poel het werk op wil laten knappen en gaat er vandoor! Iedereen kijkt naar de Nederlander, die niet reageert.

Nog 42 km - Van der Poel krijgt niemand zo ver om mee op kop te rijden en dus schuift het groepje ontsnappers en de achtervolgers weer in elkaar.

Nog 43 km - Mark Cavendish heeft het lastig en bungelt in de staart van het peloton.

Nog 44 km - Schmid, Poels en Girmay zitten in het wiel van Van der Poel, de rest moet voorlopig passen.

Nog 46 km - Aanval Van der Poel! Op 46 kilometer van de finish gaat hij ervandoor en niemand reageert.

Nog 52 km - De kopgroep gaat één van de vele heuvels van de omloop van negentien kilometer over. Thomas de Gendt schudt flink aan de boom voorin, maar geen van de twintig renners wordt gelost.

Nog 53 km - Biniam Girmay kan het ook doen vandaag. De renner uit Eritrea is de grote uitdager voor Van der Poel vandaag.
Nog 58 km - Mathieu van der Poel is de topfavoriet, maar op een goede dag kan ook Wout Poels er vandaag met de ritzege vandoor gaan. De Nederlander won in 2016 Luik-Bastenaken-Luik.

Nog 61 km - Het verschil tussen kopgroep en peloton is opgelopen tot 2.51. 

Nog 63 km - Het peloton is begonnen aan een naar klimmetje en dat valt Castroviejo zwaar. De Spaanse renner heeft duidelijk nog last van zijn valpartij een paar dagen geleden.

Nog 67 km - Van alle renners in de kopgroep heeft Guillaume Martin de minste achterstand op rozetruidrager Pedro López. Hij heeft vier minuten en zes seconden achterstand en zou met de huidige situatie een flinke stap maken in het klassement.

Nog 72 km - De kopgroep heeft nu 2.38 voorsprong op het peloton. Het echte verschil in de kopgroep moet later worden gemaakt.

Schitterende omstandigheden om op het strand te liggen of om wat te drinken op het terras. Of om 153 kilometer te wielrennen natuurlijk.

Nog 81 km - Actie in de kopgroep; Moniquet probeert weg te springen en Van der Poel gaat mee. Het duo wordt al snel weer ingerekend door de overige negentien renners uit de kopgroep.

Nog 83 km - Het klimmen is begonnen; het verschil tussen peloton en kopgroep is nu 2.20. 

Nog 87 km - We naderen de heuvelcyclus waar het verschil zal worden gemaakt vandaag. Die moet in totaal vier keer worden gereden en gaat over 19 km.

Nog 100 km - Nog exact honderd kilometer te gaan. De renners rijden nu langs het schitterende kustgebied, met uitzicht op de Golf van Napels.

Nog 104 km - De situatie in de etappe heeft zich gestabiliseerd, met nog meer dan honderd kilometer te rijden. De kopgroep met 21 man rijdt nu 2.08 voor het peloton.

In beeld: Mathieu van der Poel probeert om solo weg te rijden uit de kopgroep. Zijn poging strandde in schoonheid, maar het was wel een spectaculair begin van de etappe.

Interessant: fitnessbedrijf Whoop deelde op Twitter de slaapgegevens van Mathieu van der Poel. Hij sliep terwijl hij in het roze reed aanmerkelijk minder uren per nacht.

What's the mental strain of winning the Maglia Rosa? Whether it's the extra interviews, celebrations, or the pressure that comes with being chased by the rest of the pack, WHOOP data shows that after his huge #Giro win @mathieuvdpoel's sleep patterns changed.

Nog 110 km - In de kopgroep wordt nu minder goed samengewerkt. Wellicht vanwege de aanwezigheid van zoveel favorieten voor de dagzege. Het verschil tussen peloton en kopgroep is nu 2.07. 

Nog 118 km In het peloton rijdt Trek-Segafredo op kop. Hun kopman Pedro López rijdt in het roze en dat wil de ploeg natuurlijk nog even zo houden.

De in Napels wonende Eritreeërs zijn uiteraard op de hand van Biniam Girmay!

Nog 124 km - Het verschil tussen de kopgroep en het peloton is opgelopen tot 1.54.

Het peloton passeerde eerder vandaag het Castel dell'Ovo, een kasteel aan zee in Napels dat in de zesde eeuw gebouwd werd. Dit is het oudste gebouw in Napels dat nog overeind staat.