Netherlands
This article was added by the user Gianna Young. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Liveblog Giro | Reacties na verrassende winst De Gendt in Napels

De Gendt: 'We wisten dat iedereen naar Van der Poel zou kijken' 
De verrassende winnaar Thomas de Gendt blikt terug op zijn ritzege. "We waren snel weg met een grote groep, met heel goede renners, zoals Van der Poel en Girmay. We wisten dat iedereen naar Van der Poel zou kijken als we aan zouden vallen. De laatste drie kilometer zei Harm (Vanhoucke, red.) tegen mij dat hij slechte benen had. Ik zei tegen hem: "rij gewoon zo hard als je kan, en dan win ik de sprint". Dat heeft hij geweldig gedaan en ik moet hem bedanken."
Thomas de Gendt won negen jaar en 353 dagen geleden voor het laatst een Giro-etappe, toen hij tijdens de Giro van 2012 op de Stelvio de overwinning in de wacht sleepte.
De ontlading is groot bij De Gendt na de etappewinst.

Lotto heeft tactisch slim gereden, vergelijkbaar met Jumbo gisteren. De Gendt wint met een flink verschil de etappe, met veel dank aan Vanhoucke.

De Gendt wint etappe 8 van de Giro!

Nog 150 meter - De Gendt op kop, dit ziet er heel goed uit voor de Belg.

Nog 300 meter - Vanhoucke trekt de sprint aan voor De Gendt!

Nog 700 meter - De Gendt en Vanhoucke op kop in de kopgroep. Van der Poel en Girmay lijken het niet meer te redden.

Nog 1 km - Van der Poel en Girmay hebben de renners in het vizier, maar het is nog maar één kilometer.

Nog 1,5 km - Het verschil is negen seconden! Wat een finale.

Nog 2 km - Van der Poel en Girmay naderen de kopgroep tot op tien seconden!

Nog 2,5 km - Van der Poel en Girmay proberen het nog met een uiterste krachtsinspanning!

Nog 3,5km - In de kopgroep wordt er goed afgedaald. De winnaar lijkt één van deze vier renners te worden.

Nog 5 km - Gaat de kopgroep het redden? Wat een finale! Het verschil is nu 18 seconden. 

Nog 6,5 km - Het verschil tussen de kopgroep en de achtervolgers is 16 seconden. Wout Poels heeft het lastig om het tempo bij te benen in de achtervolgende groep.

Nog 7,5km - In het peloton probeert Lennard Kämna iets heel verrassends. Hij demarreert en probeert de roze trui te veroveren, aangezien hij maar 38 seconden achterstand heeft op de nummer één. Pedro López is alert en reageert. De rest van het peloton laat het lopen.

Nog 8 km - Vooral Guillaume Martin verhoogt het tempo nu in de achtervolgende groep.

Houdt de kopgroep het vol?

Nog 8,5 km - Het gaat hard nu met de voorsprong van de kopgroep. Het verschil is geslonken naar 29 seconden. 

Nog 10 km - Er komt nu een wat steiler stuk aan: 3,3km aan gemiddeld 4,7 procent. Als Van der Poel nog wtat wil, moet het daar gebeuren.

Nog 13 km - Het moet nu gaan gebeuren voor de achtervolgers, anders komt de winnaar uit de kopgroep van vier renners.

Nog 15 km - Bij de achtervolgers lijkt nu het besef te komen dat men niet voor eeuwig naar Van der Poel kan blijven kijken. De andere renners beginnen stilaan meer kopwerk te doen. Het verschil is nu 35 seconden. 

Nog 17 km - Voorop wordt er naar elkaar gekeken. De twee renners van de Lotto-ploeg (De Gendt en Vanhoucke) hebben een gouden uitgangspositie voor ritzege, maar moeten wel blijven rijden om de achtervolgers voor te blijven.

Nog 19 km - Van der Poel schudt nog maar eens aan de boom bij het groepje achtervolgers. Ondertussen is het verschil met de kopgroep 38 seconden. 

Nog 20 km - Het peloton rijdt inmiddels 4.21 achter de kopgroep. Guillaume Martin gaat vandaag een hele grote stap maken in het klassement.

Mauro Schmid lijkt uitstekende benen te hebben.

Nog 24 km - Dit is nu de situatie: Gabburo, De Gendt, Vanhoucke en Arcas voorop. 21 seconden daarachter rijden Poels, Van der Poel, Girmay, Schmid en Martin.

Nog 26,5 km - En nu is het Girmay die het tempo verhoogt. Schmid reageert en gaat zelfs 'erop en erover'. Wat een goede benen heeft die Zwitser vandaag!

Nog 27 km - Van der Poel valt aan! En Girmay reageert meteen weer.

Nog 27,5 km - Er komt nu een stijl stuk aan waar Van der Poel weer wat zou kunnen doen.

De inwoners van Napels hebben hun best gedaan!

Nog 29 km - De Gendt houdt het tempo er goed in voorop. Het verschil tussen de kopgroep en de achtervolgers is nu 31 seconden. 

Nog 30 km - Van der Poel doet het meeste kopgroep bij de achtervolgers. Ravanelli kon het tempo voorop niet volgen en is weer afgezakt naar de groep achtervolgers.

Nog 33,5 km - Het verschil tussen de kopgroep van vijf en de achtervolgers is nog maar 15 seconden.

Nog 35 km - Van der Poel verhoogt het tempo in de groep met achtervolgers. Schmid en Girmay kunnen volgen, Ulissi heeft daar meer moeite mee.

Nog 38 km - Een nieuwe situatie: vijf man voorop, te weten Gaburro, Ravanelli, De Gendt, Vanhoucke, Arcas. Daarachter reageert de groep met Van der Poel en Girmay voorlopig niet. Het verschil is 27 seconden. 

Nog 41,5 km - Gabburo merkt dat iedereen Van der Poel het werk op wil laten knappen en gaat er vandoor! Iedereen kijkt naar de Nederlander, die niet reageert.

Nog 42 km - Van der Poel krijgt niemand zo ver om mee op kop te rijden en dus schuift het groepje ontsnappers en de achtervolgers weer in elkaar.

Nog 43 km - Mark Cavendish heeft het lastig en bungelt in de staart van het peloton.

Nog 44 km - Schmid, Poels en Girmay zitten in het wiel van Van der Poel, de rest moet voorlopig passen.

Nog 46 km - Aanval Van der Poel! Op 46 kilometer van de finish gaat hij ervandoor en niemand reageert.

Nog 52 km - De kopgroep gaat één van de vele heuvels van de omloop van negentien kilometer over. Thomas de Gendt schudt flink aan de boom voorin, maar geen van de twintig renners wordt gelost.