Netherlands
This article was added by the user Owen Walker. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Liveblog Giro | Favoriet Van der Poel probeert weg te rijden uit kopgroep

Wie wint de etappe van vandaag?

Nog 38 km - Een nieuwe situatie: vijf man voorop, te weten Gaburro, Ravanelli, De Gendt, Vanhoucke, Arcas. Daarachter reageert de groep met Van der Poel en Girmay voorlopig niet. Het verschil is 27 seconden. 

Nog 41,5 km - Gabburo merkt dat iedereen Van der Poel het werk op wil laten knappen en gaat er vandoor! Iedereen kijkt naar de Nederlander, die niet reageert.

Nog 42 km - Van der Poel krijgt niemand zo ver om mee op kop te rijden en dus schuift het groepje ontsnappers en de achtervolgers weer in elkaar.

Nog 43 km - Mark Cavendish heeft het lastig en bungelt in de staart van het peloton.

Nog 44 km - Schmid, Poels en Girmay zitten in het wiel van Van der Poel, de rest moet voorlopig passen.

Nog 46 km - Aanval Van der Poel! Op 46 kilometer van de finish gaat hij ervandoor en niemand reageert.

Nog 52 km - De kopgroep gaat één van de vele heuvels van de omloop van negentien kilometer over. Thomas de Gendt schudt flink aan de boom voorin, maar geen van de twintig renners wordt gelost.

Nog 53 km - Biniam Girmay kan het ook doen vandaag. De renner uit Eritrea is de grote uitdager voor Van der Poel vandaag.
Nog 58 km - Mathieu van der Poel is de topfavoriet, maar op een goede dag kan ook Wout Poels er vandaag met de ritzege vandoor gaan. De Nederlander won in 2016 Luik-Bastenaken-Luik.

Nog 61 km - Het verschil tussen kopgroep en peloton is opgelopen tot 2.51. 

Nog 63 km - Het peloton is begonnen aan een naar klimmetje en dat valt Castroviejo zwaar. De Spaanse renner heeft duidelijk nog last van zijn valpartij een paar dagen geleden.

Nog 67 km - Van alle renners in de kopgroep heeft Guillaume Martin de minste achterstand op rozetruidrager Pedro López. Hij heeft vier minuten en zes seconden achterstand en zou met de huidige situatie een flinke stap maken in het klassement.

Nog 72 km - De kopgroep heeft nu 2.38 voorsprong op het peloton. Het echte verschil in de kopgroep moet later worden gemaakt.

Schitterende omstandigheden om op het strand te liggen of om wat te drinken op het terras. Of om 153 kilometer te wielrennen natuurlijk.

Nog 81 km - Actie in de kopgroep; Moniquet probeert weg te springen en Van der Poel gaat mee. Het duo wordt al snel weer ingerekend door de overige negentien renners uit de kopgroep.

Nog 83 km - Het klimmen is begonnen; het verschil tussen peloton en kopgroep is nu 2.20. 

Nog 87 km - We naderen de heuvelcyclus waar het verschil zal worden gemaakt vandaag. Die moet in totaal vier keer worden gereden en gaat over 19 km.

Nog 100 km - Nog exact honderd kilometer te gaan. De renners rijden nu langs het schitterende kustgebied, met uitzicht op de Golf van Napels.

Nog 104 km - De situatie in de etappe heeft zich gestabiliseerd, met nog meer dan honderd kilometer te rijden. De kopgroep met 21 man rijdt nu 2.08 voor het peloton.

In beeld: Mathieu van der Poel probeert om solo weg te rijden uit de kopgroep. Zijn poging strandde in schoonheid, maar het was wel een spectaculair begin van de etappe.

Interessant: fitnessbedrijf Whoop deelde op Twitter de slaapgegevens van Mathieu van der Poel. Hij sliep terwijl hij in het roze reed aanmerkelijk minder uren per nacht.

What's the mental strain of winning the Maglia Rosa? Whether it's the extra interviews, celebrations, or the pressure that comes with being chased by the rest of the pack, WHOOP data shows that after his huge #Giro win @mathieuvdpoel's sleep patterns changed.

Nog 110 km - In de kopgroep wordt nu minder goed samengewerkt. Wellicht vanwege de aanwezigheid van zoveel favorieten voor de dagzege. Het verschil tussen peloton en kopgroep is nu 2.07. 

Nog 118 km In het peloton rijdt Trek-Segafredo op kop. Hun kopman Pedro López rijdt in het roze en dat wil de ploeg natuurlijk nog even zo houden.

De in Napels wonende Eritreeërs zijn uiteraard op de hand van Biniam Girmay!

Nog 124 km - Het verschil tussen de kopgroep en het peloton is opgelopen tot 1.54.

Het peloton passeerde eerder vandaag het Castel dell'Ovo, een kasteel aan zee in Napels dat in de zesde eeuw gebouwd werd. Dit is het oudste gebouw in Napels dat nog overeind staat.

Nog 130 km - Thomas de Gendt probeerde om te vluchten van de kopgroep, maar krijgt niemand mee en staakt zijn poging.

Nog 133 km - In de kopgroep van 21 man barst het van de grote namen: Van der Poel, Girmay, Poels, Tejada en De Gendt.

Nog 138 km - Van der Poel wordt weer bijgehaald door de rest van de kopgroep. Zij rijden nu 48 seconden voor het peloton.

De Duitse filosoof Goethe zei al: "Eerst Napels zien, en dan sterven". Als je dit soort plaatjes ziet begrijp je waarom.

Nog 141 km - Dit is nu de situatie: Mathieu van der Poel rijdt solo op kop. Acht seconden achter hem rijdt de rest van de voormalige kopgroep (13 man). Het peloton rijdt op 53 seconden van de Nederlander.

Nog 143 km - Van der Poel vond het niet snel genoeg gaan in de kopgroep en is er nu in z'n eentje vandoor.

Het publiek dankt Vincenzo Nibali, die deze week bekendmaakte na dit seizoen te stoppen als profrenner. De Italiaan won twee keer de Giro, één keer de Tour en één keer de Vuelta.

Nog 148 km - De kopgroep komt niet makkelijk weg van het peloton, waar door verschillende ploegen wordt gereageerd op de ontsnapping van Van der Poel. Het verschil is nu zeven seconden.

Nog 150km - Een kopgroep van twaalf man en wie rijdt er voorop? Matthieu van der Poel! De Nederlander is met het mes tussen de tanden van start gegaan.

Nog 151 km - Van der Poel ziet een mannetje of negen wegrijden en besluit mee te springen. Zeer verrassend en spectaculair!

Nog 153 km - Al meteen vanaf de officiële start gaat er een groepje vandoor. Dat belooft wat voor vandaag!

In beeld: het peloton op weg naar de ceremoniële start.

De ceremoniële start is geweest en het peloton rijdt momenteel langs de schitterende boulevard van Napels.