Netherlands
This article was added by the user Layla Green. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Liveblog Giro | Dumoulin, Mollema en Bouwman in kopgroep in bergrit, Poels gelost

Koen Bouwman is de koning van de bergen vandaag. Hij rijdt na vandaag mogelijk in het roze en in het blauw.

Nog 61 km - De renners komen aan bij de tussensprint voor het bergklassement, en Koen Bouwman zet wederom de sprint in.

Nog 61 km - Dumoulin maakt een zeer goede indruk. Kan hij strijden voor etappewinst?

Nog 62 km - Zowel de kopgroep als het peloton rijdt momenteel op een punt met een stijging van 12 procent. Afzien geblazen in Italië.

Nog 63 km - Het peloton heeft moeite vooruit te bewegen. De voorsprong van de kopgroep groeit weer naar 5 minuten, op de Montagna grande di Viggiano.

Nog 63 km - Villella en Camargo hebben de nodige moeite om bij te blijven. Worden zij zo ook gelost?

Nog 64 km - Koen Bouwman, de man die nog altijd virtueel in het roze rijdt, verricht momenteel het meeste werk in de kopgroep. Deze beklimming eist duidelijk zijn tol. Zowel voorin als in het peloton zien we de nodige grimassen op de gezichten verschijnen.

Nog 65 km - Het peloton komt toch dichter bij de kopgroep! 4 minuten en 30 seconden is het gat. Wout Poels moet ondertussen lossen op de zwaarste beklimming van de dag: de Montagna grande di Viggiano. De beginfase heeft hem te veel energie gekost.

Nog 70 km - De nodige energiereepjes worden genuttigd in de kop van de wedstrijd. De kans is groot dat één van de mannen uit de kopgroep deze etappe gaat winnen. Het gat van ruim 5 minuten lijkt nauwelijks te overbruggen. Zeker als je rekening houdt met het feit dat we nog twee stevige beklimmingen krijgen.

Nog 73 km - Bauke Mollema verkeerd zich in een ideale situatie. Zijn ploeggenoten rijden op kop van het peloton, immers in dienst van roze trui Juan Pedro Lopez, terwijl Mollema zelf bij de vlucht zit.

Nog 73 km - We hadden al een tijdje niks meer van hem gehoord, maar we zien achteraan het peloton het rugnummer van Mathieu van der Poel. Wat kan hij in deze loodzware koers?

Nog 74 km - Moeten we Tom Dumoulin nu toch weer in de gaten houden voor het eindklassement? De Nederlander sloot later aan bij de vlucht, en rijdt inmiddels al een tijdje aardig mee.

Juan Pedro López dreigt zijn roze trui vandaag kwijt te raken aan Koen Bouwman, of heeft hij nog de benen om naar het peloton te snellen?

Nog 79 km - Het peloton jaagt, maar nog altijd blijf het verschil ruim 5 minuten en 30 seconden.

Tom Dumoulin in de kopgroep is misschien een van de grootste verrassingen van vandaag, als je kijkt naar hoe de rest van zijn Giro tot dusver verliep. Wat kan hij, met nog ruim 80 kilometer te gaan?

Nog 84 km - Ze rijden flink door in Italië! De verwachte aankomst is om 17:02, dertien minuten eerder dan gepland.

Nog 85 km - Koen Bouwman is virtueel roze trui-drager! Houdt hij dat vol?

Nog 88 km - Wout Poels probeert te ontsnappen, maar niemand is aan het slapen in de kopgroep. Ze zijn hem vlug bijgesneld.

🇨🇴 In the first part of the climb, Camargo appeared to be the most struggling rider among those in the breakaway. Nevertheless, he managed to stay with his companions. Vamos Diego! 👉 https://t.co/aT8ArGdZ12 #Giro

Het was mistig op de Monte Sirino.

Nog 92 km - Dumoulin is al weer terug. Hij wisselt, waarschijnlijk niet geheel toevallig, van fiets in de afdaling, en dus kost de aansluiting hem niet veel kracht.

Nog 92 km - Tweede fietswissel voor Tom Dumoulin vandaag. Hij zit weer op zijn oude, lichtere fiets en zal zo weer aansluiten bij de kop van de wedstrijd. 

Nog 93 km - Trek-Segafredo geeft er nog eens een zwaai aan in het peloton. Rijden zij het gat kleiner?

Nog 95 km - We zijn over de helft van deze bizarre etappe. Dumoulin, Mollema en Bouwman rijden in een kopgroepje van zeven man op 5 minuten en 21 seconden voorsprong op het peloton.

Nog 104 km - Koen Bouwman rijdt bijna virtueel in het roze!

Nog 106 km - Maar Poels pakt hem niet! Het is Koen Bouwman die als eerst over de streep komt, en de 40 punten pakt op de Monte Sirino.

Nog 106 km - We krijgen een tussensprint voor het bergklassement! Als Wout Poels hem pakt dan is hij virtueel leider van het bergklassement.

Nog 106 km - En het verschil groeit nog altijd! Bijna 5 minuten pakt de kopgroep met Dumoulin en Mollema op het peloton.

Nog 110 km - Tom Dumoulin is met het goede been uit bed gestapt vandaag. Hij rijdt breed glimlachend op kop van de groep vooraan.

Van der Poel bevindt zich nog altijd in het peloton. Kan hij bij blijven, in deze loodzware koers?

Nog 112 km - Het verschil is dus 4 minuten, maar om kans te maken op de roze trui moet het verschil nog wel wat groeien. Het kan nog héél spannend worden vandaag.

Nog 114 km - De plaspauze is voorbij, maar de voorsprong groeit nog steeds. Bijna 4 minuten luidt het verschil met het peloton.

Nog 117 km - De plaspauze, ingezet door roze trui-drager López, eist zijn tol! Het peloton heeft ruim 3 minuten achterstand opgelopen.

Nog 119 km - Plaspauze in het peloton! Dat betekent dat de kopgroep er plotseling wat minuten bij gaat krijgen.

Nog 123 km - Mollema, Dumoulin en Camargo vinden de aansluiting. We hebben een kopgroep van zeven renners met vier Nederlanders! Dit is een bizarre etappe.

Nog 125 km - Momenteel hebben we een kopgroepje van vier man: Bouwman, Poels, Villella en Formolo rijden het peloton op maar liefst 37 seconden. De drie achtervolgers, Dumoulin, Mollema en Camargo rijden hiertussen met 16 seconden afstand op de vier. Krijgen we zo vooraan een groepje van zeven man met vier Nederlanders?

Nog 126 km - Het lijkt erop dat we zo een kopgroep krijgen met zeven renners, waarvan vier Nederlanders. Onder anderen Tom Dumoulin en Bauke Mollema zetten de versnelling in. Dumoulin is moedig aan het rijden.

Nog 127 km - Daar is dan toch weer Dumoulin met de aansluiting. Wat kan hij in de zevende etappe? Hij snelt naar voren in het peloton.

We zijn toeschouwer van een (vooralsnog) waanzinnige koers.

#Giro 🇮🇹 - 🏁 129 km Watching the stage today: #DomestiqueLive

Nog 128 km - Wout Poels zet de achtervolging in! Koplopers Formolo en Villella rijden 9 seconden voor de Nederlander.