Netherlands

Liveblog F1 | Verstappen geeft fors toe op Bottas in laatste training GP Sakhir

Goedemiddag en welkom in dit liveblog op NU.nl. Mijn naam is Patrick Moeke en ik houd je op de hoogte van alle ontwikkelingen bij de Grand Prix van Sakhir. Veel plezier!

Nog 22 min - Het vinden van een vrije baan zal straks tijdens de kwalificatie ook een uitdaging worden. Alle coureurs klagen over verkeer.

Nog 28 min - Oef, dat is een snelle tijd van Valtteri Bottas. De Mercedes-coureur klokt 54,523 en is daarmee een halve seconde rapper dan Verstappen. Kanttekening: Bottas rijdt dus wel op een snellere band dan de Limburger.

Nog 30 min - Verstappen verbetert zijn tijd, maar niet zijn pek. Hij blijft derde en geeft twee tienden toe op Bottas.

Nog 32 min - De stand:

  1. Bottas (S) 54,880
  2. Russell (S) 55,000
  3. Kvyat (H) 55,144
  4. Verstappen (H) 55,194
  5. Gasly (H) 55,252

Nog 33 min - Bottas en Russell zetten de toon tot dusver, maar beide Mercedes-coureurs rijden wel op de zachte band terwijl Verstappen op hard rubber onderweg is.

Nog 34 min - Max Verstappen staat achterstevoren. De Nederlander heeft niks geraakt en kan zijn weg zonder schade vervolgen.

Nog 36 min - Op de harde band geeft Verstappen slechts een tiende toe op Valtteri Bottas, die in zijn eerste ronde de snelste tijd klokt.

Nog 37 min - En daar is Max Verstappen. De Nederlander eindigde gisteren in beide sessies als tweede.

Nog 40 min - De tijden kukelen omlaag. Met 55,253 is Charles Leclerc nu het snelst. Max Verstappen staat nog in de pits.

Nog 42 min - Norris topt de tijdenlijst. De McLaren-coureur gaat het Bahrain International Circuit rond in 55,555.

Nog 45 min - Eindelijk wat meer actie op de baan. Lando Norris gaat op pad.

Nog 50 min - De eerste tien minuten verlopen rustig. Pietro Fittipaldi is nog altijd de enige coureur met een tijd achter zijn naam.

Nog 60 min - Groen! De derde vrije training voor de Grand Prix van Sakhir is onderweg.

Nog 20 min - Verrassend! Sebastian Vettel klokt de tweede tijd en splitst de Mercedes-coureurs. De stand:

  1. Bottas (S) 54,523
  2. Vettel (S) 54,858
  3. Russell (S) 55,000
  4. Verstappen (H) 55,091
  5. Gasly (H) 55,098

Football news:

Golovin over de bijnaam Tsaar: niets meer dan een grap. Dit is noodzakelijk voor de media en fans, maar ik ben een voetballer
David De Gea: Ik probeer een leider te zijn voor Manchester United. Ik heb de ervaring van het winnen van grote titels hier
Het voelt alsof we al 10 jaar samenwerken! Chelsea stars nam maandag afscheid van Lampard, Chelsea ging officieel uit elkaar met Frank Lampard. We hebben al een reeks gebeurtenissen beschreven die aan het ontslag voorafgingen. Ondanks geruchten over problemen binnen het team, reageerden veel spelers op Frank ' s ontslag. We hebben de belangrijkste reacties van de Chelsea sterren verzameld. Hier zijn respect, woorden van dankbaarheid en vele goede wensen
Bayern München heeft een contract getekend met voormalig Basel striker Oberlen
Barcelona is Liverpool nog zo ' n 29 miljoen euro schuldig voor de transfer van Coutinho
Lazio voelde zich onoverwinnelijk voor covid. Ze hadden kunnen vechten voor de Scudetto
Lampard is nog een slachtoffer van Russische roulette in Chelsea. Dit is Abramovich 's stijl ... Voormalig Chelsea striker Chris Sutton heeft gesproken over Frank Lampard' s ontslag als Blues manager. Chelsea heeft Roberto Di Matteo ontslagen zes maanden nadat hij hen de Heilige Graal van de Champions League won. Ze ontsloegen Carlo Ancelotti in de gang van het Goodison Park Stadion. Het jaar daarvoor nam hij de Premier League en de beker. Ze vuren Frank Lampard nu na een slechte tijd af. Dit is de meest meedogenloze van de meedogenloze clubs. 52 dagen geleden, op 5 December, leidde Chelsea de Premier League. Er zijn 49 dagen verstreken, omdat ze geen 17 wedstrijden op rij hebben verloren in alle wedstrijden. In deze tijd kwam de eigenaar van de club, Roman Abramovich, tot de conclusie dat Lampard er niet mee omging. Dit is de ultieme manifestatie van kortetermijndenken. Lampard sprak van een adem van frisse lucht en positiviteit na het verslaan van Luton in de FA Cup op zondag. En nu wordt hij weer een slachtoffer van de Russische Roulette in Chelsea. Abramovich voegde een persoonlijke noot toe door een verklaring af te leggen, iets wat hij met geen enkele andere coach heeft gedaan, en het was leuk, maar hij gaf Lampard nog steeds een schop onder zijn kont. Thomas Tuchel is onderweg en je kunt verwachten dat het eindigt in tranen. Tuchel zegt nooit Ja. Hij had ruzie met zijn voormalige werkgevers. Zijn afspraak zegt veel over Abramovich ' s houding. De Chelsea eigenaar is niet bezorgd over een lange termijn project-het gaat over winnen en het vinden van de snelste manier om het te bereiken. Hij vindt het niet erg om Tuchel aan te nemen en hem binnen 18 maanden te ontslaan als de Duitser één of twee grote trofeeën wint. Dit is Abramovich 's stijl, schreef Sutton