Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Liveblog F1 | Coureurs begonnen aan laatste kwalificatiesessie in Monaco

Nog 9 min (Q3) - Wat een tijd van Charles Leclerc. De Monegask opent met 1.11,376, met afstand de snelste tijd van het weekend.

Nog 12 min (Q3) - Wie pakt poleposition in de straten van Monte Carlo? Q3 gaat van start!

FINISH (Q2) - Volgens Verstappen is de auto "totaal shit". "Ik heb aan de voorkant helemaal geen grip en kan niet eens normaal op mijn rempedaal trappen", meldt hij over de boordradio. Pole lijkt er vandaag niet in te zitten voor de Red Bull-coureur.

Nog 2 min (Q2) - Alle coureurs gaan nog een keer op pad in een poging om hun tijd te verbeteren. Verstappen staat vijfde.

Nog 5 min (Q2) - Opvallend. Charles Leclerc mist de weegbrug en wordt door zijn monteurs teruggeduwd door de pits. Een coureur wordt gediskwalificeerd als hij geen gehoor geeft om op de weegbrug te verschijnen. Waarschijnlijk komt Leclerc dus net met de schrik vrij.

Nog 7 min (Q2) - Verstappen verbetert zich, maar met een gat van drie tienden is de achterstand op teamgenoot Pérez nog altijd fors.

Nog 12 min (Q2) - Pérez, Sainz en Leclerc duiken fors onder de tijd van Verstappen, die zakt naar de vierde plek.

Nog 12 min (Q2) - Verstappen opent met 1.12,551. Dat kan sneller.

Nog 15 min (Q2) - Groen! De tweede kwalificatiesessie is onderweg. Verstappen gaat als eerste naar buiten. De beste tien coureurs gaan door naar Q3.

Nog 2 min (Q1) - Groen! Het wordt een race tegen de klok. De coureurs hebben nog twee minuten om hun tijd te verbeteren.

CODE ROOD - Er is niets ernstigs aan de hand. Tsunoda heeft de vangrail geraakt, waardoor deze licht beschadigd is. We gaan zo weer verder. Er staan nog twee minuten op de klok.

CODE ROOD - Wat is er gebeurd? De rode vlag wordt gezwaaid, maar het is onduidelijk wat er aan de hand is.

Nog 4 min (Q1) - Verstappen (derde) en Pérez (vierde) wanen zich veilig en komen naar binnen. De rest blijft buiten.

Nog 4 min (Q1) - Q1 is voor de topposities uiteraard nog niet belangrijk, maar Ferrari vuurt al wel een waarschuwingsschot af. Leclerc en Sainz zijn flink sneller dan beide Red Bull-coureurs.

Nog 6 min (Q1) - Fikse tijdsverbetering voor Charles Leclerc. De Monegask klokt 1.12,569 en is daarmee vier tienden rapper dan de Red Bull-coureurs. Sainz sluit op vier honderdsten aan op de tweede plek.

Nog 9 min (Q1) - Leclerc laat zien dat het nog flink sneller kan. Met 1.12,939 is de Monegask drie tienden rapper dan Pérez en Sainz. Verstappen staat vijfde.

Nog 11 min (Q1) - Snelste tijd Fernando Alonso. De baan wordt iedere ronde sneller.

Nog 12 min (Q1) - Leclerc komt nog niet aan de tijd van de Red Bull-coureurs. Met 1.14,892 staat hij slechts zevende.

Nog 13 min (Q1) - "Ik heb geen idee hoe het kan, maar ik heb nog minder grip dan eerst", meldt Russell over de boordradio.

Nog 13 min (Q1) - Verstappen scherpt de snelste tijd aan en is zeven honderdsten rapper dan zijn Mexicaanse teamgenoot.

Nog 14 min (Q1) - Sergio Pérez opent met de snelste tijd: 1.14,369.

Nog 16 min (Q1) - Verstappen gaat direct op pad met een verse set zachte banden.

Nog 17 min (Q1) - Druk, druk, druk. Met name in Q1 zal het voor de coureurs lastig worden om op dit korte circuit vrije ruimte te vinden.

Nog 18 min (Q1) - Groen! De kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco is onderweg.