Netherlands

Liveblog Eredivisie | Emmen voert druk op Sparta op in jacht op gelijkmaker

Goedenavond! Mijn naam is Sam Blom en ik houd je vanavond op de hoogte van alle ontwikkelingen rond de Eredivisie-wedstrijd FC Emmen-Sparta Rotterdam. Veel plezier!

60' Paal! De grootste kans voor Emmen in de tweede helft is voor Michael de Leeuw. Gladon houdt de bal goed bij zich en geeft mee aan De Leeuw, die in de korte hoek het houtwerk raakt. Vlak daarna waagt Peña een poging, die Okoye met moeite kan keren. De gelijkmaker hangt in deze fase in de lucht.

57' Emmen dringt meer en meer aan, maar Sparta houdt voorlopig zonder al te veel moeite stand. Doelman Okoye heeft in de tweede helft nog niet in actie hoeven te komen.

53' Emmen heeft na de goede kans voor Engels het initiatief in de wedstrijd weer overgenomen. Dat leidde tot een schietkansje voor Vlak, maar hij produceerde slechts een afzwaaier.

47' Meteen na rust krijgt Mario Engels de kans om de voorsprong voor Sparta te verdubbelen, maar de Duitser stuit na een goed balletje van Abdou Harroui van dichtbij op Verrips.

46' Aftrap tweede helft! Emmen moet in de tweede helft scoren en brengt daarvoor Paul Gladon in de ploeg. Adzić is achtergebleven in de kleedkamer.

Rust! Emmen en Sparta leken na een weinig enerverende eerste helft doelpuntloos de kleedkamer in te gaan, maar vlak voor rust zette Laros Duarte, met hulp van doelman Verrips, Sparta op 0-1.

43' GOAL Sparta! 0-1

Werkelijk uit het niets komt Sparta op voorsprong. Duarte haalt van grote afstand maar eens uit. Het lijkt een makkelijke prooi voor Verrips, maar de doelman gaat pijnlijk in de fout en ziet de bal tergend langzaam over de doellijn rollen.

40' We kunnen eindelijk weer een doelpoging noteren. Jari Vlak kan vanaf een meter of twintig uithalen, maar Sparta-doelman Maduka Okoye heeft weinig moeite met de doelpoging van de middenvelder.

37' Emmen probeert wel aan te dringen, maar Sparta geeft weinig weg. Dat is voor een deel de verdienste van Tom Beugelsdijk, die veel weghaalt bij de Spartanen achterin.

28' De openingsfase was nog wel aardig, maar er zijn nu al een tijdje geen gevaarlijke momenten meer geweest op De Oude Meerdijk. Emmen heeft wel het meeste balbezit, maar heeft na die opgelegde kans voor Adzić in de beginfase weinig kunnen creëren.

17' Een slim overstapje van Engels levert Abels een vrije schietkans op, maar de rechtsback van Sparta schiet ruim over.

10' De eerste paar minuten waren duidelijk voor Emmen, maar Sparta komt beter in de wedstrijd. Laros Duarte krijgt na een variant bij een vrije trap de eerste mogelijkheid voor de bezoekers, maar schiet recht op doelman Michael Verrips.

5' De eerste grote kans van de wedstrijd is voor de thuisploeg. Na een prima aanval legt Glenn Bijl de bal terug op Luka Adzić. Die moet eigenlijk scoren, maar jaagt de bal wild over het doel.

1' Aftrap! FC Emmen en Sparta trappen speelronde 25 in de Eredivisie af. Kan Emmen de zegereeks voortzetten en weer dichter bij handhaving komen, of kan Sparta een einde maken aan een reeks van acht wedstrijden zonder overwinning?

De resultaten de laatste weken geven Emmen weer hoop op handhaving, maar de geschiedenis spreekt nog altijd in het nadeel van de hekkensluiter. Emmen staat op 12 punten uit 24 wedstrijden, en het kwam slechts één keer voor dat een ploeg met zo'n laag aantal punten zich alsnog handhaafde in de Eredivisie. Dat was RKC Waalwijk, in het seizoen 1998/1999. Ook de Waalwijkers verzamelden toen 12 punten uit de eerste 24 wedstrijden.

Opstelling! Bij de thuisploeg zijn er weinig verrassingen in de basiself. Lucas Bernadou is weer hersteld van een blessure en start weer op het middenveld. Dat gaat ten koste van Hilal Ben Moussa.

Opstelling FC Emmen: Verrips; Bijl, Araujo, Bakker, Cavlan; Bernadou, Vlak;  Frei, Peña, Adzić; De Leeuw

Opstelling! Henk Fraser heeft ingegrepen bij Sparta. De trainer laat zijn ploeg vanavond in een 4-4-2-formatie spelen. Dat betekent dat er op het middenveld een plekje vrij komt voor Feyenoord-huurling Wouter Burger. Lennart Thy is naar de bank verwezen. Daar zit ook Danzell Gravenbergh, hij wordt vervangen door Mario Engels.

Opstelling Sparta: Okoye; Abels, Vriends, Beugelsdijk, Meijers; Auassar, Burger, Duarte, Harroui; Thy, Engels

Football news:

Het besluit over Euro 2020 wordt vrijdag genomen. Drie steden kunnen uitsluiten
Spelers kunnen niet deelnemen aan de Euro en het WK als ze in de Super League spelen. UEFA President bevestigd
La Liga over de Super League: Dit is een egoïstische wens om de superrijken verder te verrijken. De vernietiging van het ecosysteem zal leiden tot het falen van deze clubs
Namens Juve en de ECA kan ik het idee van een Super League afwijzen. Hoe snel Gianni Agnelli veranderde zijn schoenen
Tottenham heeft Mourinho ontslagen. Nee, De Super League heeft er niets mee te maken
Minstens 2 clubs uit Frankrijk zullen elk jaar in de Super League spelen
Mesut Ozil: kinderen dromen van het winnen van de World Cup of de Champions League, niet een of andere Super League. Het plezier van grote wedstrijden is dat ze gebeuren een of twee keer per jaar