Netherlands
This article was added by the user Elizabeth Evans. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Liveblog | 25 landen tellen af naar de finale van het Eurovisie Songfestival

Welkom in het liveblog van de finale van het Eurovisie Songfestival, dat vanaf 21.00 uur te zien is op NPO1. S10 heeft dinsdag een plek in de finale bemachtigd en treedt vanavond rond 22.02 uur als elfde aan, tussen Spanje en Oekraïne. Mijn naam is Danja Koeleman en ik houd je op de hoogte van alle ontwikkelingen tijdens de liveshow in Turijn.

Voor wie S10 met De Diepte niet wil missen: de zangeres is als elfde aan de beurt, rond 22.02 uur.

Het Songfestival vindt dit jaar in Turijn plaats, bij PalaOlimpico waar in 2006 de Olympische Spelen plaatsvonden.

Volgens de bookmakers is de kans het grootst dat Oekraïne dit jaar de beker mee naar huis mag nemen. Ook Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje zijn kanshebbers. S10 staat op de tiende plek, net boven Moldavië en onder Noorwegen.

Op NPO1 is de voorbeschouwing van het Eurovisie Songfestival bezig. Volgens Jan Smit wordt Servië de verrassing van de avond. In Corpore Sano van zangeres Konstrakta lijkt inderdaad steeds populairder te worden op onder meer de streamingdiensten.

Het commentaar tijdens de finale wordt wederom verzorgd door Jan Smit en Cornald Maas. Verslaggever Lara Zevenberg sprak de heren, die rekenen op een top 10-plek voor S10.

39

Jan Smit en Cornald Maas: 'Top tien voor S10 zou fantastisch zijn'
Naast de optredens van de 25 artiesten wordt er ook een hoop spektakel verwacht in de vorm van andere shows. Zo betreedt rond 23.30 uur Maneskin het podium, de winnaars van vorig jaar. De band zorgde gisteren en vandaag voor teleurstelling toen ze bij de repetities verstek lieten gaan. De fans moesten het doen met stand-ins, maar de organisatie zegt dat de Italianen vanavond wel echt acte de presence geven.

Een jaar geleden twitterde S10 gekscherend: "Hoe gaan we ervoor zorgen dat ik volgend jaar mee mag doen aan #Eurovision?". Die droom werd werkelijkheid, dus met een beetje geluk wordt de wens van de zangeres vanavond opnieuw vervuld.

Songfestival-verslaggever Lara Zevenberg is in Turijn om verslag te doen van het evenement. Eerder vandaag sprak ze S10, die haar vertelde helemaal klaar te zijn voor haar optreden.

81

S10 is er klaar voor: 'Ik merk dat ik helemaal weet wat ik wil'