Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

LIVE | ‘Wagner-troepen steken rivier in Bachmoet over, elders zijn Russische troepen uitgeput’

Chinese president Xi volgende week naar Moskou

De Chinese president Xi Jinping brengt volgende week een bezoek aan Moskou, meldt persbureau Bloomberg op basis van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken.

Xi is van 20 tot 22 maart in Rusland, stelt het ministerie. Het is de eerste overzeese trip van Xi sinds hij aan zijn derde termijn als president is begonnen. In het Westen wordt het bezoek van Xi met grote belangstelling gevolgd. Amerikaanse autoriteiten meldden eerder dat China zou overwegen om Rusland te steunen met wapens voor de oorlog in Oekraïne. 

Enkele weken geleden kwam China nog met een 12-puntenplan om de oorlog in Oekraïne te beëindigen. 

Lees ook:

Poetin en Xi

China stelt zich naar eigen zeggen neutraal op en wil bemiddelen. Xi zou de Oekraïense president Volodymyr Zelensky opbellen na zijn bezoek aan Poetin. De Volksrepubliek heeft geen sancties tegen Rusland ingesteld en vaart wel bij de groeiende handel tussen de twee mogendheden. Peking en Moskou hebben het volgens Russische media onder meer over "de verdieping van hun strategische samenwerking".

In het Westen wordt gevreesd dat China ook wapens gaat leveren aan Rusland. Volgens Poetin wordt zijn land door het Westen aangevallen in een 'sanctieoorlog'.