logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Netherlands

Live: station Leeuwarden ontruimd vanwege verdacht pakket in Arriva-trein

Het hele station van Leeuwarden is donderdagochtend ontruimd vanwege de melding van een verdacht pakket. Eerder ontruimde de politie een klein gedeelte, maar vanwege de veiligheid heeft de politie besloten om nu een groter gebied te ontruimen. ,,Je kunt het maar een keer goed doen’‘, aldus een politiewoordvoerster.

Het verdachte pakket ligt in het halletje van een Arriva-trein vanuit Sneek. Die trein is ontruimd. Ook het Arriva-gebouw is ontruimd.

Een lid van het Team Explosievenverkenning (TEV) is aanwezig op het station. Dan zal er bepaald worden of de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) wordt ingeschakeld.

Het treinverkeer van en naar Leeuwarden is stilgelegd. De Mobiele Commando Unit is bij het station gearriveerd.

Het pakketje is mogelijk een ingetapete jerrycan. Omstanders meldden dat deze door een man was achtergelaten in de trein van Sneek naar Leeuwarden en dat hij zou zijn weggerend.

Themes
ICO